Başkan Ensari: Çaldıran'ın gelişmesi için çabalıyoruz

Van'ın Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, yerel yönetim hizmetlerinin her yönüyle arttırıldığı ilçede güzel çalışmalara imza atmak istediklerini söyleyerek, "Çaldıran'ın gelişmesi için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Ensari: Çaldıran'ın gelişmesi için çabalıyoruz

  Gazetemize açıklamalarda bulunan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, göreve geldikleri günden bu yana kısıtlı imkanlara rağmen iyi çalışmalar sergilediklerini ve güzel hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

  Bundan sonraki süreçte de Çaldıran'ı yerel yönetimler açısından iyi bir noktaya ulaştırmak için gayretlerinin olacağını anlattı. Türkiye'nin en soğuk bölgelerinden biri olan Çaldıran'da termal seracılık projesiyle adlarından söz ettirdiklerini söyleyen Ensari, önümüzdeki süreçte Çaldıran'ı kış turizmi açısında da önemli bir seviyeye taşıyacaklarını dile getirdi.

  İlçede yol yapım ve asfalt çalışmalarının yanı sıra, kaldırımların yenilendiğini, kırsal mahallelerde parke taşı çalışmalarının gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Ensari, yine ilçede ışıklandırma sistemlerinin tümüyle yenilendiğini, sosyal yardımların arttırıldığını, eğitim alanında da destekler sunulduğunu, fakir, fukaranın gözetildiğini ve koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerinin hız kazandığını anlattı.

  Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, ilçede bulunan kayak tesislerinin çok süre içerisinde büyütüleceğini söyleyerek, "Kısa bir parkura sahip olan kayak tesislerimiz yakında yaklaşık 10 kilometrelik pistlere kavuşacak. Aynı zamanda bin yataklı bir otel yapılacak. Bu sayede kayakseveler Çaldıran ilçemizi daha çok tercih edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

  Hafta sonu Çaldıran'ı ziyaret eden Gazetemiz Yazarlarından Ercan Ulutaş, Başkan Ensari'nin güzel çalışmalara imza attığını söyleyerek, "Van'ın makus talihini yenemeyen ilçelerinden olan Çaldıran ilçesini ele aldık. Bir taraftan uluslararası transit taşımacılık noktasında her gün binlerce tır ve kamyonun güzergâhı olan, ancak buna rağmen çetin kış koşullarının en çok yaşandığı yerlerde sıcaklığın eksi 45 dereceleri bulduğu ilçede güzel şeyler oluyor. Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari'nin büyük uğraşları sonucu bu zor iklim koşullarında bir taraftan termal seracılığın yaygınlaşması ve domates üretimi ihracatta ekonomiye ciddi bir ivme kazandırmış durumda. Diğer taraftan ise henüz tam anlamıyla tesisleşme faaliyetine başlamasına rağmen kayak severlerin uğrak yeri haline gelen Çaldıran Kayak Merkezi her geçen gün binlerce kişiyi ağırlıyor. Mütevazı ve çalışkan kişiliği ile bilinen Başkan Ensari'den aldığımız bilgilere göre çok yakın zamanda bölgede ses getirecek projeler hayata geçecek. Çaldıran ilçesine tam kapasiteli dokuz kilometre uzunluğunda yapılacak kayak pistinde, bin yataklı otel ile istihdama ciddi katkı sağlanacak. Aynı zamanda zirveye çıktıkça Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı ve Süphan Dağı rahatlıkla görülebilecektir. Bu güzel projeler bitip aktifleştikten sonra kış turizminin vazgeçilmez adreslerinden biri de Çaldıran Kayak Merkezi olacağı şimdiden görülmektedir. Bu sayede artık Van'daki kayak severler ve snowboard tutkunları Palandöken'e, Erciyes'e Sarıkamış Kayak Merkezilerine gitmek zorunda kalmayacak. Van'ın her ilçesi olduğu gibi Çaldıran ilçesinde de hem tarihi hem kültürel hem de  turizm anlamında güzel çalışmalar olması insanı mutlu ediyor. Uzaktan ya da masa başından değil bizzat gidip yerinde gördüğümüz Çaldıran ilçesini sizlerde yakından gidip görebilirsiniz. Gidince görünce siz de hak vereceksiniz bu kardeşinize. Az bile yazmış dersiniz. Kendi güzel insanı ise mert olan Çaldıran'a gidip görün haksız isek kalemimizi kırın. Çünkü Belediye Başkanı Şefik Ensari'nin hayalleri var ve hedefi büyük" ifadelerini kullandı.

  Öte yandan vatandaşlar da Çaldıran'da yapılan güzel hizmetler dolayı memnuniyet duyuyor.

  Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER