Başkan Alpaslan: 2020, olumsuzluklarla geride kaldı

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Van’ın 2020 yılını değerlendirerek, 2020 yılını tamamen olumsuzluklarla geride bıraktıklarını belirtti.

Başkan Alpaslan: 2020, olumsuzluklarla geride kaldı

   Başkan Faruk Alpaslan, esnafların bu dönemde çok kötü günler geçirdiğini ifade etti.

   2020 yılında Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak esnafa yaklaşık olarak 50 milyon TL dağıtma başarısı gösterdiklerini belirten Başkan Alpaslan, Kapıköy Sınır Kapısı’nın Van için çok önemli olduğunu söyledi.

   Herkesin bu süreçte bir birine destek olması gerektiğini söyleyen Alpaslan, “2020 yılı kendisini aratacak bir şey bırakmadı. Mağduriyetler yılı oldu. Hem doğal, hem sağlık, hem ekonomi bakımından 2020 yılını tamamen olumsuzluklarla terk ediyoruz. Esnaflarımız şuanda ekonomik olarak en zor dönemini yaşıyor. Bu dönem içerisinde esnafın bütün kesimleri, sektörün tamamı çok kötü günler geçiriyor. Bu zor gülerde herkesin bir birine destek çıkması gerekiyor. Herkesin bir birine yardımcı olması gerekiyor. Halkın da esnafı ayakta tutabilecek girişimlerde bulunması gerekiyor. İnşallah 2021 yılı 2020’yi tamamen unutturacak bir yıl olur. 2020 yaşanan felaketlerin 2021 yılında yaşanmamasını diliyorum. 2020 yılı hiç iyi geçmedi. 2020 yılında Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak esnafa yaklaşık olarak 50 milyon TL dağıtma başarısı gösterdik. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak bu zor günlerde esnaflarımıza rekor düzeyde bir para dağıtımı gerçekleştirdik. Bu zor günlerde esnafımıza bir nebze katkımız olmuşa ne mutlu bize” diye konuştu.

   “KAPIKÖY BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

    Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasından dolayı bu yıl ticaret avantajını yakalayamadıklarını belirten Alpaslan, “İnşallah önümüzdeki yıl bu zorlukları görmeyeceğimiz bir yıl olur. Kapıköy Sınır Kapısı’nın da kapalı olmasından dolayı her yıl yakaladığımız ticaret avantajını bu yıl yakalayamadık. Birçok ülkeye komşu olan bir iliz. Kapıköy Sınır Kapısı’nın özellikle nevroz ayında açılması sadece Van esnafının beklentisi değil, Türkiye çapında Van’da yapılan fuarlara katılan esnafların da umut kapısı olmuştur. İnşallah önümüzdeki süreçte gördüğümüz bu hatalarımızı da telafi ederek, hem turistlerin gelmesini, hem kapının transit geçişe ve kotasız olması anlamında bir elzemdir. Kapıköy bizim için çok önemli. 2021 yılında başta sağlık olmak üzere, bütün insanların sağlıklı, umutlu, huzurlu, ekonomide güçlü, istihdam yaratabilecek girişimcilerin olabileceği bir dünya düzeni olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER