Başkan Akman: Doğal yaşam alanları bizlere emanettir

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yarının doğasının bugünden hazırlandığını belirterek, “Unutulmamalıdır ki doğal yaşam alanları bizlere dedelerimizden kalan bir miras değil, yeni nesillere bırakacağımız bir emanettir” dedi.

Başkan Akman: Doğal yaşam alanları bizlere emanettir

‘Türkiye Çevre Haftası’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, çevrenin korunması, sorunların en aza indirilmesi ve önlemlerin uygulanmasına yönelik çalışmaların amacı, insanlara daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama imkanı sağlamak olduğunu söyledi.

Çevre ile ilgili her konuda sorumluluklarını yerine getirmek ve gelecek kuşaklara yaşanabilir, güzel ve temiz bir dünya bırakmak için çaba göstermek, herkesin en başta gelen görevleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Akman, “Unutmayalım ki, çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır” ifadelerini kullandı.
 Akman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan bir genelge ile; her yıl farklı bir tema ile kutlanmakta olan ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün bundan sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla ‘Türkiye Çevre Haftası’ olarak kutlanacağını kaydetti.

Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması, iklim değişikliği ile mücadele konularında çevre bilincinin her geçen gün giderek arttığını dile getiren Başkan Akman, “Ülkemizde Çevre Haftası kutlamalarının daha katılımcı, çok paydaşlı şekilde gerçekleştirilmesi, çevre sorunlarının ve gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla her yıl 5 Haziran tarihinin bulunduğu hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından duyurulacak bir temayla ‘Türkiye Çevre Haftası’ olarak kutlanacaktır. Bu da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çevre ve doğaya verdiği önemin bir göstergesidir” diye belirtti.  
Sağlıklı toplumların ancak sağlıklı çevrede yaşayabildiklerini dile getiren Başkan Akman, insanların evlerine göstermiş olduğu titizliği ve hassasiyeti içinde bulundukları her ortama gösterdikleri taktirde yarınlar daha sağlıklı daha yaşanabilir olacağını belirtti.

Başkan Akman, “Bu anlamlı günde tüm insanlığa yaşanabilir temiz bir çevre, sağlık, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyor, ‘Türkiye Çevre Haftası’nı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2022, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER