Başkaleli kadınlar hayallerini ilmek ilmek dokuyor

Başkale Aile Destek Merkezi'ndeki, kadınlar ilmek ilmek dokudukları ürünlerle hem aile bütçelerine katkı sunuyor hem de meslek sahibi olma hayallerini gerçekleştiriyor. Başkale ADEM'e katılan kadınlar Kur'an'ı Kerim, okuma yazma, el sanatları, dikiş nakış, ahşap boyama ve çocuk bakımı kurslarında eğitim görüyor.

Başkaleli kadınlar hayallerini ilmek ilmek dokuyor

Aile Destek Merkezi'nde (ADEM), kurs alan kadınlar, bir taraftan yok olmaya yüz tutan geleneksel sanatları yaşatırken diğer taraftan da meslek sahibi olma hayallerine adım adım ilerliyorlar.

Van'ın Başkale ilçesinde faaliyetlerini yürüten ADEM, dezavantajlı kadınların hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

ADEM kurslarına katılan kadınlar hediyelik eşyalar yaparak hem unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatıyor hem de gelir elde ederek kendi aile bütçelerine katkı sunuyorlar.

Başkale ADEM, kadınların vazgeçilmez mekanı haline geldi. Merkeze gelen kadınlar, çeşitli branşlarda hem eğitim, hem de gelecekte iş kurmak için gördükleri kurs sonunda sertifika alıyorlar. Sosyal aktivitelere de katılarak hayatlarına yön veren kadınlar, öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Dikiş-nakıştan Kur'an-ı Kerim öğrenmeye, bilgisayardan el sanatlarına kadar birçok alanda hizmet veren ADEM, aynı zamanda kreş hizmeti de veriyor. Kurslara katılan kadınlar eğitim alırken, çocukları ise kreşte eğitmenler gözetiminde eğlenerek zaman geçiriyor.

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, bu kapsamda ilçede faaliyet yürüten aile destek merkezlerini ziyaret etti. Kaymakam Çelik, ADEM'de Kur'an'ı Kerim, okuma yazma, el sanatları, dikiş nakış, ahşap boyama ve çocuk bakımı kurslarında eğitim gören kursiyerlerle görüşerek sorun ve isteklerini dinledi.

Kadınlara her türlü desteği vereceklerini söyleyen Kaymakam Çelik, çocuk oyun odalarındaki kursiyerlerin çocuklarını da ziyaret ederek, çocuklara oyuncak hediye etti.

"KADINLARIMIZA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ"

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik, kadınların sosyal hayata daha çok dahil olmalarını amaçladıklarını söyleyerek, "Bu merkezler sayesinde kadınlara kurs vererek hem istihdam oluşturmak hem de meslek sahibi olmalarını arzuluyoruz. Hem sosyal hayata adapte oluyorlar, hem de aile bütçelerine yapmış oldukları çalışmalarla destek oluyorlar. ADEM'de Kur'an'ı Kerim, okuma yazma, el sanatları, dikiş nakış, ahşap boyama ve çocuk bakımı kurslarında eğitimler veriliyor. Bu kurslara katılan kadınlarımız güzel vakitler geçiriyor. Kadınlarımız ilmek ilmek ördükleri ürünlerle hem aile bütçelerine katkı sunuyor hem de meslek sahibi olma hayallerini gerçekleştiriyorlar. Diğer taraftan yok olmaya yüz tutan geleneksel sanatlar kadınlarımız tarafından yaşatılıyor. Merkeze gelen kadınlarımız, çeşitli branşlarda hem eğitim, hem de gelecekte iş kurmak için gördükleri kurs sonunda sertifika alıyorlar. Sosyal aktivitelere de katılarak hayatlarına yön veren kadınlarımız, öğrendikleri meslek sayesinde aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bizde hem Başkale Belediyesi olarak hem de kaymakamlık olarak kadınlarımıza her türlü desteği veriyoruz. Onlara destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER