Başkale'deki çiftçilerin zararı karşılandı

Van'ın Başkale İlçesinde sel afetinden telef olan bin 179 küçükbaş hayvanın yerine, çiftçilere yeni hayvanlar verildi. Zararı karşılanan çiftçiler ise, "Allah Devletimize zeval vermesin! Her zaman yanımızda oldu" ifadelerini kullandı.

Başkale'deki çiftçilerin zararı karşılandı

Van'ın Başkale İlçesinde geçtiğimiz temmuz ayında meydana gelen sel afetinden dolayı küçükbaş hayvanları suya kapılan çiftçilere yeni küçükbaş hayvanlar verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca gönderilen koyunlar İlçe Tarım personeli tarafından çiftçilere teslim edildi.

İlçede bu yıl Ağustos-Temmuz aylarında meydana gelen sel afeti nedeniyle sel sularına kapılan küçükbaş hayvanların İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince oluşturulan hasar tespit ekipleri, hasar tespitinde bulundu.

Bu kapsamda en çok selden zarar gören Gedikbaşı ve Kavurgalı Mahallerinde 33 çiftçinin bin 179 küçükbaş ve 5 adet büyükbaş hayvanın telef olduğu tespit edilerek, yerlerine yeni hayvanlar teslim edildi.

 Gedikbaşı ve Kavurgalı mahallerinde çiftçilere hayvanlarını teslim eden Başkale Tarım ve Orman Müdürü Yunus Emre Tepe, yaptığı açıklamada tespiti yapılan bin 179 küçükbaş hayvanın yerine yenilerinin çiftçilere teslim edildiğini belirtti.

 ÇİFTÇİLERİN ZARARI KARŞILANDI

Telef olan hayvanların yerine yenilerinin verildiğini söyleyen Müdür Tepe, "Geçtiğimiz temmuz ayında ilçemizde meydana gelen sel afetinden olayı Gedikbaşı mahallesinde 123 hayvanı telef olan Ferit Aytekin'in 90 küçükbaş hayvanının telef olduğunu tespit ettik. Çiftçimizin hayvanlarının yerine yenilerini teslim ettik. Allah'a çok şükür devletimizin sayesinde çiftçilerimizin zararını karşılamış olduk. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Gedikbaşı mahallesinde ikamet eden ve selden dolayı 123 küçükbaş hayvanı telef olan Ferit Aytekin isimli çiftçi tüm yetkililere teşekkür ederek "123 hayvanım selden dolayı telef oldu. 90 tanesi tespit edildi. Hepsinin yerine bana yenisini verdiler. Devlet büyüklerimize çok teşekkür ederim "diye konuştu.

Kavurgalı Mahallesi Muhtarı Mehmet Torun da tüm köylülerinin adına her zaman yanlarında oldukları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Torun, "Yazın sel nedeniyle köyümde yaklaşık 650 koyun telef oldu. Devletimiz sel zamanında da her zaman da yanımızdaydı. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve tüm devlet büyüklerimize köyüm adına teşekkür ediyorum. Telef olan koyunlarımızın yerine yenileri verildi" şeklinde konuştu.

Kavurgalı Mahallesi'nde ikamet eden çiftçilerden Mehmet Sıddık Torun ise zararlarının karşılanmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER