Başkale'de, şiir ve müzik dinletisi...

Başkale İlçesi’nde, "Her Anne Bir Şiirdir" temalı şiir ve müzik dinletisi düzenlendi. Etkinliğe, Vali Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez de katıldı.

Başkale'de, şiir ve müzik dinletisi...

Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediyesi işbirliğinde Anneler Günü münasebetiyle düzenlenen şiir ve müzik programında Vali Mehmet Emin Bilmez’in eşi Meral Bilmez,  bir konuşma yaptı.

Meral Bilmez konuşmasına Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (Sav) ‘Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” hadisi ile başladı.

Anneliğin, Allah’ın mucizevi, insan üstü bir duygu olduğunu vurgulayan Bilmez, “Bizler, anneler, kadınlar olarak sahada dolaşırken, yaşarken, aile kurarken, sosyal çevreler edinirken çeşitli vasıflar ve o vasıflar ile beraber sıfatlar ediniriz. Bunlardan bir tanesi de anneliktir. Sizce anne nedir? Meşakkat, merhamet, samimiyet, mutluluk ve benzeri pek çok güzel duyguyu çabayı paylaşmak, birçok duyguyu bir arada barındıran biz kadınlara Rabbimizin bahşettiği mucizevi bir insan üstü duygudur. Annelik ilahi merhametin yeryüzündeki tecellisidir diye düşünüyorum. Evlat öyle bir kıymet ve öyle bir değerdir ki, bizi annelik vasfıyla müşerref kılan, evladın varlığıdır. Bizi anne yapan onun varlığıdır. Bizi anne yapan onu sahiplenebilme içgüdüsüdür” dedi.

Program, ilçede görev yapan müzik öğretmenlerinin icra ettiği müzik dinletisi, Şair ve Yazar Mehtap Altan’ın şiirleri ile devam etti.

Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez'in eşi Bilgin Bekmez, Başkale Kaymakamı Asım Solak, eşi Esra Solak, Başkale Komando Tabur Komutanı Yarbay Bahtiyar Ekinci'nin eşi Fadime Ekinci, İlçe Müftüsü Mehmet Nuri Durmuş'un eşi Zeliha Durmuş, Başkale Anadolu Lisesi Müdürü Serhat Çakmak ve öğretmenler katıldı.
Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2022, 21:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29