Başkale'de selin yaraları sarılıyor

Van'da yaşanan sellerden en çok etkilenen Başkale ilçesinde yaralar sarılıyor. Sel sonrası seferberlik başlatan Başkale Kaymakamlığı, ilçede selin yaralarını sararken, diğer kurum ve kuruluşlarda üzerine düşen görevi yapıyor.

Başkale'de selin yaraları sarılıyor

28-31 Temmuz tarihleri arasında Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen sel ve su baskınları nedeniyle 10 konut yıkılırken, 38 konut ise ağır hasar aldı.

Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç Mahallesi'nde aniden bastıran sağanak nedeniyle meydana gelen sel, onlarca yapıyı yıkarken, birçok hayvan ise telef oldu. Sel sonrası seferberlik ilan eden kurumlar, ilçede yaraları sarılıyor.

İlçede meydana gelen sel ve su baskınları sonrası sel bölgesinde 60 iş makinesiyle temizlik ve rüsubat kaldırma çalışması yapılırken, selden sonra kapanan 22 mahalle yolu yapılan çalışmalar sonrası ulaşıma yeniden açıldı. Selden en çok etkilenen 19 mahallenin su hattı ve şebekesi ise onarıldı.

İl ve ilçe tarım müdürlüğü ekipleri ise telef olduğu tespit edilen 715 küçükbaş hayvanı itilaf ederken, selden en çok etkilenen mahallelerde 56 çadır kurulurken, 501 battaniye dağıtıldı. Türk Kızılay'ı ise 2 mahallede 25 bin sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

Selden etkilenen 70 hane için Başkale Kaymakamlığı tarafından 1200 ekmek ve 170 adet su dağıtılırken, sel sonrası 2 mahallede 20 personel 255 haneye psikososyal destek hizmeti verdi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı ise selden etkilenen mahallelerde 663 koli gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Öte yandan 220 haneye giyim, 417 çift ayakkabı dağıtımı yapıldı. 567 temizlik, 206 çocuk bezi, 979 kişisel hijyen malzemesi dağıtımı gerçekleştirilirken, hasar tespit çalışmalarında ise 10 yıkılan konut, 38 ağır hasarlı konut, 48 az hasarlı konut tespit edildi.

Öte yandan Van Valiliği tarafından selden etkilenen mahallerde oluşan zararlar için 280 bin TL nakdi yardım yapıldı.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER