Başkale'de 'Kırmızı Çizgi' etkinliği...

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması, diğer illerde olduğu gibi Van’ın Başkale ilçesinde de start aldı.

Başkale'de 'Kırmızı Çizgi' etkinliği...

  Yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan kırmızıçizgi uygulaması kapsamında Başkale Kız Mesleki ve Teknik Lisesi’ndeki ışıksız yaya geçitlerine Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Asım Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Selim Kızıltaş, İlçe Emniyet Müdürü Veyis Emre Yeşilırmak, okul müdürleri ve öğrenciler eşlik etti.

  İçişleri Bakanlığı’nın “30 Mart’ta Kırmızıçizgimizi Çekiyoruz” sloganıyla başlattığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik kampanyaya Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilli Asım Solak öğrencilerle birlikte kırmızı çizgili bölgeden karşıdan karşıya geçiş yaptı. Kaymakam Solak, öğrencilere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunarak sohbet etti.

  Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilli Asım Solak yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığımızca trafik ışığı olmayan yollarda yayaların üstünlüğünü önceliğini belirtmek için "Öncelik hayatın, Öncelik Yayanın" diye bir proje başlatılmıştır. Bugünde yaya çizgimizin ortasına bir kırmızıçizgi çizerek yaya önceliği kırmızıçizgi bizim önceliğimizdir kırmızıçizgi bizim sınırımızdır. Bütün Türkiye’de kırmızı çizgimizi çocuklarımızla beraber diyoruz ki  "Öncelik hayatın öncelik yayanın"  yaya geçidi bizim kırmızı çizgimizdir diyoruz ve tüm trafikteki şoförlerimize trafikte seyir halindeyken yayaya yol vermelerini öncelik vermelerini istihdam ediyoruz" ifadelerini kullandı.Bölge: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29