Başkale Aşevi Projesi hayata geçti

'Başkale Aşevi Projesi'ni hayata geçiren Van'ın Başkale Kaymakamlığı, bu kapsamda ilçede 50 aileye, toplamda 173 kişiye günlük 3 çeşit sıcak yemek dağıtıyor.

Başkale Aşevi Projesi hayata geçti

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik'in önderliğinde, ilçede ikamet eden yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara, sıcak yemek imkânı sağlamak amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı aracılığı ile 'aş evi projesi' hayata geçirildi.

'Başkale Aşevi Projesi' kapsamında ilçede yaşayan fakir, muhtaç durumda olan, yaşlı, engelli, hasta ve evinde yemek yapamayan vatandaşlara yönelik sıcak yemek hizmeti veriliyor.

Yaşlılara sahip çıkma duygusunu pekiştirip, yardımlaşma ve dayanışma hususunda toplumda bir farkındalık oluşturmayı hedefleyen Van'ın Başkale Kaymakamlığı, ilçede 'Başkale Aşevi Projesi'ni hayata geçirdi.

İlçede hayata geçirilen proje ile sosyal ve ekonomik yönden yoksunluk içinde yaşamını sürdüren, korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç yaşlılara hizmet verilirken, yaşlılara gereken ve hak ettikleri değerin verilerek, toplum için de onların da bir öneme sahip oldukları hissi uyandırılıp, imkânlar çerçevesinde çağa uygun olarak insan onuruna yakışır şekilde hayatlarını devam ettirmelerine destek verilerek ve devletin yaşlı insanların her zaman yanında olduğunu, yalnız olmadıklarını, onlara gereken saygıyı duyduğu ve değer verdiği hissi ortaya konulması hedefleniyor.

Devletin şefkat elini yaşlılara uzatan Başkale Kaymakamlığı, ilçede ikamet eden yaşlı, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşların yaşam kalitelerini attırmayı amaçlıyor.

'Başkale Aşevi Projesi'ni hayata geçiren kaymakamlık, bu kapsamda ilçede 50 aileye, toplamda 173 kişiye günlük 3 çeşit sıcak yemek dağıtıyor.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER