Ayanıs Kadınlar Plajı törenle açıldı

Tuşba Belediyesi’nin, ilçe halkına kazandırdığı ‘Ayanıs Kadınlar Plajı’ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla törenle açıldı. 

Ayanıs Kadınlar Plajı törenle açıldı

Toplam 21 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen, alt katı mescit ile WC, üst katı ise restauranttan oluşan, toplam 370 metrekare kapalı sosyal tesise sahip olan Ayanıs Kadınlar Plajı, törenle hizmete açıldı. Tuşba Belediyesi, kadınlar plajını hizmete açarak, bölgede önemli bir eksikliği daha giderirken, fiziki olarak dışarıdan görülmesi mümkün olmayan bir alanda yapılan plajın hizmet girmesiyle kadınlar artık gönül rahatlığıyla Van Gölü’nden faydalanabilecek.

Yaklaşık olarak 200 metre kıyı şeridine sahip olan plajda ayrıca 50 adet piknik masası, piknik alanları, çocuk oyun grubu bulunurken, Ayanıs Kadınlar Plajı’nın yaklaşık olarak 2 milyon 100 bin TL’ye mal olduğu belirtildi.

Ayanıs Kadınlar Plajı’nın açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ayşe Sula Köseoğlu Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilli Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal Abdulahat Arvas, Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Detaylar Gelecek

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz
 

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2022, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29