Akköprü Millet Bahçesi'nde çalışmalar sürüyor

Van'ın Tuşba Belediyesi'nin, mahalle sakinlerinin kullanımına sunmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı desteği ile hayata geçireceği 'Akköprü Millet Bahçesi'nin yapımı hummalı bir şekilde devam ediyor.

Akköprü Millet Bahçesi'nde çalışmalar sürüyor

  Mart ayı itibariyle yapımına start verilen Akköprü Millet Bahçesi'nde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. 104 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Akköprü Millet Bahçesi, ilçeye önemli bir ivme kazandıracak.

  Akköprü Millet Bahçesi'ndeki çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Akköprü Millet Bahçesi'nde yapımı süren millet bahçesi, içerisindeki sosyal donatılarla Tuşba'ya renk katacak.

  Toplam 104 bin 777 metrekare alan üzerinde inşası devam eden Akköprü Millet Bahçesi'nin konvansiyonel kalıp sistemiyle yapılacağı ve bin 361 metrekare inşaat alanına sahip, sosyal donatıların da içerisinde yer alacağı belirtildi.

  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı TOKİ Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Tuşba Belediyesi koordinesinde yürütülen inşaat alanında incelemelerde bulunan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı.

  1 yıl içerisinde tamamlanması beklenen Akköprü Millet Bahçesi'nin bitirilmesiyle Tuşbalıların hizmetine açılacağını vurgulandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER