Akdamar’ın güzellikleri fotoğraflanacak

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 24-26 Nisan 2022 tarihleri arasında 1. Akdamar Badem Çiçeği Foto Safari Fotoğraf Maratonu yarışması düzenleyecek.

Akdamar’ın güzellikleri fotoğraflanacak

Akdamar Adası’nın tarihi, kültürel ve doğal zenginliğini ilkbaharın gelişiyle birlikte açan badem çiçeklerinin büyüleyici görüntüsünü ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Van Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda fotoğraf yarışması yapılacak.

24-25-26 Nisan tarihleri arasında Akdamar Adası ve Anıt Müzesinde düzenlenecek olan 1. Akdamar Badem Çiçeği Foto Safari fotoğraf maratonu yarışmasında fotoğraf sanatçıları adanın tüm güzelliklerini fotoğraflayabilecekler. 

Ödüllü yarışmada birinciye 3.000 TL, ikinciye 2.000 TL, üçüncüye 1.000 TL ödül verilecek. Yarışmanın seçici kurul jüri üyeliğini fotoğraf sanatçıları Ali İhsan Öztürk, Musa Talaşlı, Murat Cacim yapacak.

Yarışmayla ilgi yapılan açıklamada, “Foto Safari kayıtları 24 Nisan 2022 tarihi saat 08.00’dan itibaren etkinlik boyunca Akdamar Adası’nda kurulacak “Foto Safari Kayıt Masasında” yapılacaktır. Etkinlik, 24-25-26 Nisan 2022 tarihleri arasında 3 gün sürecektir. Foto Safariye katılacak fotoğrafların bu tarihlerde çekilmiş olması gerekmektedir. Belirlenen tarih ve saatler dışında çekilen fotoğraflar kabul edilmeyecektir. Fotoğraf üzerinde bulunan tarih ve saat esas alınacaktır. Fotoğraflar RAW/NEF ve JPEG formatında 300 dpi çözünürlükte, orijinal boyutunda, RAW formatı ayrı JPEG formatı ayrı klasörlerde olacak şekilde dijital ortamda teslim edilmelidir.  Her katılımcı, en fazla 5 (beş) adet sayısal, renkli fotoğrafla yarışmaya katılabilir” ifadelerine yer verildi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29