2 kritik maç

Takımımız bu hafta 2 kritik maça çıkacak. Çarşamba Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında 23 Elazığ Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek olan Vanspor,  Pazar günü ise, lig maçında Kastamonuspor’a konuk olacak.

2 kritik maç

Bu iki maçı kazandığımızda hem Ziraat Türkiye Kupası, hem de ligde iyi bir hava yakalarız. Kaybettiğimizde ise Ziraat Türkiye Kupası’na veda eder, ligde ise sıkıntılı bir süreç yaşarız.

Ligde ilk devrenin yarısını geride bırakırken, ilk devresinin bitimine ise 9 haftalık bir maraton kaldı. Bu 9 haftalık maratonda grupta yer alan her takım için biraz daha zorlu geçecek gibi görünüyor. Çünkü bu süreçte hedefi olan takımlar zirvede kopmamanın, orta sıralardaki takımların zirveye yerleşmenin ve küme düşme potasındaki takımların ise, potadan kurtulmanın mücadelelerini verecekler.

Grupta lider 9 hafta sonra değişti. 8 hafta boyunca liderlik koltuğundan inmeyen İskenderunspor ligin 10. Hafta maçında evinde Karacabey Belediyespor'a mağlup olunca, liderlik koltuğunu da rakibine devretti.

Zirvede puanlar birbirine çok yakın ve kopma yok. O açıdan puan cetveline baktığımızda kalan 9 haftalık maratonda liderlik koltuğu sürekli el değişecek gibi görünüyor. Bu da kopmanın olmamasından kaynaklanacak. Hayırlısı diyerek, Vanspor cephesine bakalım.

Vanspor cephesinde son haftalarda yaşanan puan kayıplarının üzüntüsü var. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan ekibimiz, teknik kadro değişikliğine rağmen ne yazık ki umduğunu bulamadı. Gerek içeride ve gerekse deplasmanda kaybedilen puanlar moralleri bozmuş durumda.

Geride bırakılan 10 haftalık maratonda 2 galibiyet 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan ekibimiz, 11 puanla 13. sırada yer alıyor. Özellikle son 5 haftalık maratona baktığımızda hanesine sadece 3 puan yazdıran ve 12 puan kaybı yaşayan ekibimiz hem zirveden koptu hem de lider ve play-off potasındaki takımlarla arasındaki puan farkı da açılmış oldu.

Önümüzdeki ilk devre için kalan son 9 haftalık maratonda neler olur, neler yaşanır, istikrarlı bir çıkış olur mu? Olmaz mı? Kestirmek biraz zor görünüyor. Çünkü geride kalan haftalara baktığımızda takım ne içeride nede deplasmanda çok başarılı bir grafik çizemedi.

10 haftada sadece 2 galibiyet var. Hal böyle olunca ister istemez bir karamsarlık oluşuyor. Temennimiz takımın bir an önce toparlanması ve ilk devreyi güzel bir noktada tamamlamasıdır.

Gelelim kendi sahamızda oynadığımız Etimesgut Belediyespor maçına. Cumartesi olmasına ve takımın kötü gidişatına rağmen beklenenden çok taraftar tribünlerdeki yerini alarak takımı yalnız bırakmadı. Gel gör ki özellikle kazanmamız gereken bu kritik maçta, kazanma adına sahada bir mücadele yoktu.

Kalemizde golü gördükten sonra biraz şaha kalktık ancak beraberlik golünü yakalayabildik. Kaybedilen 2 puan üzse de alınan 1 puan biraz sevindirdi. Bu maçta Batuhan Karadeniz'in ilk onbirde sahaya çıkması herkesin dikkatini çekmişti. Bunun nedeni de akşam kulübün paylaşımıyla ortaya çıktı. Belli ki Batuhan'a bu maçta ilk onbirde son bir şans verildi. O da bunu değerlendiremeyince akşam kulüp yollarını ayırdı.

Aslında Batuhan'ın transferi başta yanlıştı. Batuhan'ın yerine daha az bir maliyetle genç bir iki forvet alınabilirdi. Tabi transferde sadece Batuhan değil çok hatalar var. Bununda sorgulanması lazım ama olan olmuş. Şimdi yapılması gereken, az kayıpla devreyi tamamlamaktır.

Bu hafta Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur maçında takımımız 23 Elazığ Futbol Kulübü’nü konuk edecek. Bence bu maçı kazanırız. Önemli olan Pazar günü deplasmanda oynayacağımız lig maçıdır.

Pazar günü Kastamonu deplasmanına gidiyoruz. 11 puana sahip 2 takımda sahaya 3 puan için çıkacak. Kendi açımızdan baktığımızda bu maçtan alınacak 3 puan bizim için 6 puan değerinde olacak. O açıdan takımın geride kalan 10 haftayı tamamen unutması, sadece bu maça adapte olmasını bekliyoruz.

Bu maç takımımızın çıkış maçı neden olmasın? Bunun yanında bu maçtan alınacak bir galibiyet karamsar havayı dağıtacak ve takımın toparlanmasına da vesile olacaktır.

Şimdiden Kastamonu maçında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER