Van'da Vanspor heyecanı…

Ligde son 7 hafta da 5 galibiyet ve 2 beraberlikle mağlubiyet almadan istikrarlı bir şekilde yürüyüşüne devam eden ekibimizin bu başarısı kente futbol heyecanını yeniden getirdi. Kentin her yerinde Vanspor'un başarısı konuşulurken, kırmızı siyah bayraklarla kenti süslenmeye başlandı.

 İnanıyoruz ki ekibimizde bu başarıyı sezon sonu bir üst lige çıkarak taçlandıracaktır. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım ve sonuna kadar takımımıza sahip çıkalım.

Temsilcimiz Vanspor rakibi Sivas Belediyespor deplasmanına 3 puan parolasıyla gitmişti. 3  puanın 2 takım açısından da önemli olduğu kritik karşılaşmadan ekibimiz Van'a önemli 1 puanla dönerek potadaki yerini korudu. Böylesi Kritik ve zorlu Karşılaşmada verdiği mücadeleyle skor üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz, biraz daha dikkatli olsaydı ve eline geçen gol pozisyonlarını da değerlendirseydi kesinlikle bol gollü 3 puanla Van'a dönebilirdi. Ama olmayınca da olmuyor.

Bazen şansızlık bazen de hakemlerin yanlış kararları buna etki ediyor. Yine de böylesi önemli ve zorlu bir deplasman maçında alınan 1 puanın kıymeti büyüktür. Çünkü deplasmanda rakibin olan bir takımdan puan alıyorsun. O açıdan verilen güzel mücadeleden dolayı yönetim teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimizi ve deplasmanda takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz. Hedefe giden bu yolda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz.

Bu yürüyüşümüzün sonunda inanıyorum ki takımımız hedefine ulaşacaktır. Önümüzde 11 haftalık bir maraton var. Bu maratonda dengeler çok değişecektir. Karşılaşmalar çok çetin geçeceği için ligimiz gittikçe zorlaşacaktır. Çünkü şampiyonluk Play-Off ve kümede kalma mücadelelerinin verildiği grupta her takımın her takımdan puan ve puanlar aldığına bu haftada şahit olduk. Zirvede ilk 5'de yer alan takımlara baktığımızda, Lider Sakarya evinde İnegölspor'a puan kaptırırken, takipçisi 1461 Trabzon ise Turgutlu deplasmanında beklemediği bir mağlubiyetle haftayı puansız kapattı.

Temsilcimiz Vanspor ve Sivasspor 1 puanı hanelerine yazdırırken, Bayburt deplasmanda aldığı önemli 3 puanla Bodrumspor haftanın en karlı takımı oldu.

Ligin 28. Haftasında alınan bu sonuçlara ve tabloya baktığımızda inanın hiç bir takımın yeri şu an itibariyle yine garanti değil. Tabi ne üstümüzdeki ne altımızdaki takımların durumları konumları aldığı sonuçlar bizi çokta bağlamamalı.

Bizim yapacağımız tek şey, maçlarımızı kazanıp önce Play-Off'u garanti edip sonrada liderlik için şans varsa sonuna kadarda bunun mücadelesini vermektir. Takımımız bu çerçevede istikrarlı bir şekilde yoluna devam ediyor. İçeride de dışarıda da önemli puan ve puanlar alıyoruz. Şu an itibariyle 49 puanla averajdan dolayı 5. sıradayız.

Gelinen bu nokta ve konum kesinlikle küçümsenecek değil taktire şayandır. Şimdi önümüzde yine kritik bir karşılaşma var. Cumartesi saat 14.00'de Bayburtspor'u konuk edeceğiz. 2 takım açısından da kritik olan bu karşılaşmayı ekibimizin kazanacak gücü ve kapasitesi vardır. Takımımız bu zoru da başaracaktır. Biz takımımıza inanıyoruz güveniyoruz. Zaten takımımızda verdiği mücadele ve aldığı sonuçlarla bu güveni kesinlikle vermiştir.

Bu kritik maçta takımımıza Vereceğimiz destekle de kazanan taraf olacağız. Tabi Geçtiğimiz hafta evinde kaybeden Bayburtspor'da potadan kopmamak için buraya kesinlikle galibiyet için gelecektir. Çünkü burada kaybetmesi potadan kopması demektir. Temsilcimiz Vanspor 49, Rakip Bayburtspor ise 46 puanda 2 takım arasında 3 puanlık bir fark var. Ekibimiz bu farkı açmanın Bayburtspor ise bu farkı kapatmanın mücadelesini verecektir.

İşte bu yüzden bu kritik karşılaşmada 12. adam yani taraftar desteği çok önemlidir. İnanıyorum ki tribünlerimiz ful dolacak birlik ve beraberlik çerçevesinde takımımıza vereceğimiz destekle gülen taraf olacağız. Takımımıza Bayburtspor maçında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE