Tuşba'nın mavi gurubu...

      Ülkemizin gündeminde yer alan siyasete virgül koyup, biraz da Van 'da gelişen turizme göz atalım istiyorum.
Malum yaz ayı ile birlikte her tarafından güzelliklerin fışkırdığı Van ve ilçelerinde, hizmetler adeta bir birileri ile yarışıyor.
Ancak Tuşba Belediyesi hizmet noktasında çıtayı biraz daha yukarıya taşıyarak Van' a uluslararası bir sembol olan
" Mavi Bayrak " 'ı kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor.

 


      Efendim ; Mavi Bayrak da nedir? dediğinizi duyar gibiyim. Merak etmeyin, hemen anlatmaya başlıyorum.
Mavi Bayraklı Halk Plaji; Uluslar arası bağımsız kuruluş olan vakıfların sahili temiz olan, plajı standartlara uygun olan ve tesisleri ileri seviyelerde gösterilen yerlere bir çok incelemeden sonra karar verilen ödülün adıdır.
Bu doğrultuda Tuşba Belediyesi aylardır büyük emekler sonucunda Molakasim Sahiline ödülünü, yani Mavi Bayraklı Halk Plajıni hizmete sokarak, geçtiğimiz hafta Van' a ve turizme kazandırdı.

 


    Tabi Van Gölünün potansiyelini göz önünde bulunduracak olursak, bir plaj kesinlikle yeterli olmayıp bilakis azdır. Başta bu güzel projenin öncüsü Tuşba Belediyesi olmak üzere, Van Gölü'ne sınırı olan diğer ilçelerin de benzer tesisleri yaparak Van' in Turizm kenti olduğunu tüm dünyaya ıspat etmektir.

 


       Güzel Van' ımızda yapılan hizmetleri görmek ise marifet bize zor gelmez dile getirmek!
Tuşba Belediyesi Başkanı sayın Fevzi Özgökçe başta olmak üzere, Mavi Bayraklı Halk Plaji ödülünün Van'a kazandırılması noktasında emek veren herkese sonsuz teşekkür ederim.
Van ın değerlerini ve güzelliklerini daha çok konuşmak ve yazmak dileği ile sevgiyle kalın...

YORUM EKLE

banner29