Tebrikler

Temsilcimiz Vanspor kadrosundaki önemli eksikliklerine rağmen lider Sakaryaspor deplasmanından 1 puanla dönmeyi başardı.

Öncellikle güçlü rakibine karşı verdiği mücadeleden dolayı yönetim teknik kadro futbolcularımızı ve deplasmanda takımını yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sakaryaspor maçı bizim açımızdan zorlu ve kritik bir karşılaşmaydı. Play-Off şansımızı sürdürebilmemiz ve potadan kopmamamız için puan ve ya puanlar almamız gerekiyordu. Bunu göz önünde bulunduran ekibimiz 7 önemli eksikle bu kritik maça çıktı.

Ekibimiz verdiği mücadeleyle bu kritik deplasman maçından 1 puanla dönerek rakiplerine de göz dağı vermiş oldu. Lider Sakaryaspor deplasmanından alanına 1 puan kesinlikle küçümsenecek değil altın değerinde bir puandır. Tabi ekibimiz Sakaryaspor deplasmanından 1 puanı hanesine yazdırırken Potadaki takımların hanelerine 3 puan yazmaları elbette bizim açımızdan güzel olmadı.

Çünkü potadaki takımlarla aramızdaki puan farkları biraz açılmış oldu. Bir maç eksiğiyle yoluna devam eden ekibimizin Play-Off potasındaki takımlarla arasındaki puan farklarını kapatması için kesinlikle bir galibiyet serisi yakalaması lazım. Yoksa bu farkların kapanması ve potada yer alması zorlaşacaktır.

Çünkü şu an itibariyle 1 maç eksiği olan ve 36 puanla 9. Sırada yer alan ekibimizin potadaki son 3 takımla arasında 5, 7 ve 8 puanlık farklar var. Bu farklar kapanabilir mi? Elbette kapanabilecek farklardan. Tabi bu birazda bizim kazanmamıza ve potadaki takımlarında kaybetmesine bağlıdır.

Şimdi önümüzde ertelenen A.Afyon, ardından Turgutlu ve Serikspor karşılaşmaları var. İşte bu 3 karşılaşmada yakalanacak ve devamı gelecek bir galibiyet serisi inanıyorum ki bizi potayla buluşturacaktır. Bunu başarır mıyız? Bence başarırız. Geçtiğimiz hafta kendi sahamızda oynadığımız Ergene Velimeşespor ve Pazar günkü Sakaryaspor maçlarında takımdaki uyum, sergilenen futbol ve alınan sonuçlarda takımımızın bunu başaracağını bizlere göstermiştir.

Yeter ki rahatsızlıkları ve cezaları nedeniyle şu an kadroda yer almayan 7 futbolcumuz bir an önce kadroda yer almaları gerçekleşsin.  Ligde 24. Hafta maçlarına baktığımızda Lider Sakaryaspor yaşadığı puan kayıplarına devam edince Şampiyonluk şansını da riske atmış oldu.

Sakaryaspor evinde Vanspor'a puan kaptırırken, takipçisi H. Trabzon deplasmanda kazanarak liderle arasındaki puan farkını kapatmış oldu. Bunun yanında Play Off mücadelesi veren Somaspor, Sivas, Çorum ve Bodrumspor haftayı 3 puanla kapatırken, Vanspor, Sakarya 1 Ankaraspor, Afyon ve Bayburtspor ise haftayı puansız kapatan takımlar oldu.

Potada dengeler bir aşağı bir yukarı değişkenlik gösteriyor.  İlk 2 sıra hariç potada 3, 4 ve 5. Sıralarda yer alan takımlar böyle kazanmaya devam ederse bir kaç hafta sonra belki de potada da gözle görülür kopmalar yaşanır. Tabi önümüzde halen uzun bir maraton var. Gönlümüz temsilcimiz Vanspor'un kaybetmeden yoluna devam etmesidir. Çünkü potadaki puan farkları ve süreç kaybetmeden yolumuza devam etmemizi gösteriyor.

Yaşayacağımız her puan kaybı kopmamıza vesile olabilir. Yeni teknik kadro ve transferleriyle uyum içinde olan güzel bir hava yakalayan ekibimizin bu şehre Play Off heyecanı yaşatması inanın çok güzel olacaktır. Burada yapmamız gereken sonuna kadar takımın yanında yer almak destek vermek ve takımı sahiplenmektir.

Afjet Afyon ve Turgutluspor maçlarında takımımıza başarılar diliyorum.

YORUM EKLE