Yentürk: Vanspor'un play-off şansı sürüyor

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2. Lig, 3. Lig ve Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynatılmaması kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yenitürk, Vanspor'un matematiksel olarak play-off oynama şansının davam ettiğini belirtti.

Yentürk: Vanspor'un play-off şansı sürüyor
   2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin kalan 6 haftadaki maçların oynanmaması yönündeki talebiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun kalan maçların oynatılmaması kararını değerlendiren Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, play-off potasında bulunan birçok  takımının üst lige çıkma şansının devam ettiğini söyledi. 
 
   Türkiye Futbol Federasyonu 25 Haziran’da 2. Lig ve 3. Lig müsabakalarının 18 Temmuz 2020'den itibaren oynatılması kararından sonra takımlarını Van’da topladıklarını belirten Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, bütün futbolculara koronavirüs testi yaptıklarını ve antrenmanlarını sürdürdüklerini söyledi.
 
“MATEMATİKSEL OLARAK HALEN ŞANSIMIZ VAR”
   TFF’nin yeni kararını gazetemize değerlendiren Başkan Yenitürk, “Şuanki oynanmamasıyla ilgili alınan karar çok mantıklı bir karardır. Fakat bizim de kulüp olarak bir müracaatımız oldu. Burada takımlarımızın haklarının kaybolmaması için TFF’ye başvurduk. 1. sıradaki takım direkt olarak üst lige çıkacak. Ligde düşme olmayacak. Ama Play-off’ta tabii ki 2 ile 9’ncu sıradaki takımların şansı devam etmektedir. Matematiksel olarak plaf-off şansı devam edenlerin plaf-off oynamasını istiyoruz. Şimdi alınacak kararı bekliyoruz. Perşembe günü verilecek kararda 2 ile 5’nci sıradaki takımlar arasında da play-off oynansın denilebilir. 2 ile 9’ncu sıradaki takımlar arasında da oynansın denilebilir. Doğru karar verirlerse inşallah bizler de mağdur olmayız. Bizim gibi 6’ncı, 7’nci, 8’nci sıradaki takımların da play-off oynama şansı devam ediyor. Matematiksel olarak halen şansımız var. İnşallah doğru bir karar verirler. Yoksa oynanmaması mantıklı bir karardır” diye konuştu.
 
“ANTRENMANLARIMIZA BAŞLADIK”
   Her ihtimale karşı takımlarını topladıklarını ve çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Yenitürk, “Takımızı topladık. Bütün futbolcularımıza koronavirüs testi yaptırdık. Antrenmanlarımıza başladık. TFF kararını açıklayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aksi bir karar çıkarsa ve sadece 1 ile 2 çıksın hiç oynanmasın veya 1 çıksın 2 ile 5 arasında play-off oynansın denilirse o zaman takımı dağıtmak zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.
 
“4 FUTBOLCUMUZ KAMPA KATILMADI”

   Takımdaki son durum hakkında da bilgiler aktaran Başkan Yenitürk, “Takımımızda şuana kadar ayrılan futbolcu yok. Sadece 4 tane kadro dışı bıraktığımız futbolcumuz var. Onlarda şuanda bizim sözleşmeli futbolcularımızdır ve onları da kampa çağırdık. Normalde burada altyapıda antrenmanlarını yapmaları gerekiyordu. Gelmediklerinden dolayı noter huzurunda tutanak tuttuk. Bu tutanakları da kendilerine gönderdik. Bu futbolcularımız Tunç Murat Behram, Serdar Cansu, Cenk Kaplan ve Enes İslam İlkin’dir. Çalışmalarımızı yürütüyoruz. İnşallah TFF sağlıklı bir karar alır ve takımların hakkı kaybolmaz. Zaten biz de Pazartesi basınla bir araya gelerek ilerisi için detaylı bir şekilde açıklamalarda bulunacağız. Devam edip etmeme durumumuz ve takımın durumuyla ilgili bir açıklama yapacağız” dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 01:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29