Yenitürk: Bazı sporcularla ön protokol yapıldı

Van'ın uydudan yayın yapan tek televizyon kanalı olan Kanal M'de Vanspor konuşuldu. Canlı yayına telefonla bağlanan Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, "Süper Lig ve Birinci Lig tecrübesi olan bazı sporcularla ön protokol yaptık. Bazıları ile görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Yenitürk, teknik direktörlük için ise kendilerine 400'e yakın ismin farklı kanallardan başvuru yaptığını belirtti.

Yenitürk: Bazı sporcularla ön protokol yapıldı

         Kanal M'de Salih Deniz'in sunduğu 'Spor Aktif' programında Van'daki spor ve kentin tek profesyonel takımı olan B.Vanspor konuşuldu. Eski Vanspor As Başkanı ve Spor Yorumcusu Lütfü Polat ile Gazeteciler Bişar Ulutaş ve Rıdvan Can'ın konuk olarak katıldığı programda ağırlıklı olarak B.Vanspor'un son durumu ele alındı.

 


        YENİTÜRK, DEVRE ARASI YOL HARİTASIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ
Canlı yayına telefonla bağlanan B.Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, ilk devrenin son maçında Düzcespor karşısında alınan galibiyetin kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Düzcespor karşısında ilk yarı iyi oynadık, ama ikinci yarı aynı oyunu sergileyemedik. Yine de kazandığımız için mutluyuz" dedi.

 

  
        Devre arası yol haritası ile ilgili konuşan Yenitürk, "Devre arası transfer düşünüyoruz. İlk devre 13 transfer yaptık. Dört oyuncu da önceki sezon oynayan isimlerdi. Bazı oyuncular ise zaten vardı. Şimdi devre arasında şampiyonluk için mutlaka takviyelere ihtiyacımız var. Kanatlardan, stoper ve gol bölgesinden bazı oyuncular transfer etmeyi planlıyoruz. Görevi başladığımız günden beri, almak istediğimiz bazı oyuncularla görüşmelerimiz sürüyor. Bunların bir kısmı ile görüşmelerimizde olumlu sonuçlar elde ettik" dedi.
Geçmiş dönemlerde Vanspor'da oynayan birçok futbolcunun takımla sorun yaşadığı ve başka sporcuların da gelmek istemediğini belirten Yenitürk, "Eskiden birçok oyuncu bizim kulüple mahkemelikti. Bunlar duyulunca kimse gelmek istemiyordu. Şimdi böyle bir sorun yok, herkes gelmek istiyor" ifadelerini kullandı.

 


       "ANLAŞTIĞIMIZ VE GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ SPORCULAR VAR"
Bazı transferleri sonlandırdıklarını ve ön protokol yaptıklarını belirten Başkan Yenitürk, "Anlaştığımız ve görüştüğümüz sporcular var. Bazıları ile ön protokol yaptık. Bu oyuncular Süper Lig ve Birinci Lig tecrübesi olan isimler. Yarım sezon kiralama için de gelecek olan bazı sporcular var. Kesinlik kazandıktan sonra bunları kamuoyuna duyuracağız" dedi.

 


      Takıma işadamları düzeyinde bir destek olmadığını anlatan Yenitürk, "Eskiden Vanspor'un şaşalı döneminde sınır ticareti vardı, kurumlardan destekler vardı, işadamlarından ve reklamlardan destekler vardı. Yine TFF'den destekler geliyordu. Şimdi sağ olsun sadece Büyükşehir Belediyesi küçük bir destek sunuyor. İşadamları ile yapılan istişare toplantısından sonra da bir maddi destek gelmedi. Bizim TFF'den aldığımız paralar kesiliyor. Çünkü kulübün on yıllık SSK borçları yapılandırıldığı için bu para otomatik olarak kesiliyor. Biz herkesten destek bekliyoruz. Ben daha önce söyledim, yine söylüyorum; kim bu takıma destek çıkacaksa, sahiplenecekse biz görevimizi ona vermeye de hazırız. Bizim desteğimizle bu takım nereye kadar gider. Herkes destek olmalı. Gerekirse sahiplenecekler varsa başkan olsun, biz onun yönetiminde olalım" ifadelerini kullandı.

 


          "400'E YAKIN TEKNİK HOCA BİZE GELMEK İSTİYOR"
Teknik Direktörlük için kendilerine yoğun bir talebin olduğunu söyleyen Yenitürk, "Feyyaz Uçar'ın istifası ve benim yardımcım olarak görev almasından sonra takımımızın ikinci devre başına yeni bir teknik hoca getireceğimizi açıkladık. Farklı kanallardan, siyasileri, valileri veya farklı isimleri devreye sokarak bizim takıma gelmek isteyen dört yüze yakın kişi oldu. Biz görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Biliyorsunuz hocalar her zaman hedefi olan takımlara gitmek ister. Vanspor'un da hedefi olduğunu biliyorlar. Eksiklikler tamamlandıktan sonra inşallah istediğimiz başarıya ulaşacağız. Grubumuzda her takım evinde yenildi, bizim takım yenilmiş değil. Tabi ki desteklere ihtiyacımız var. İnşallah bu sezon taraftarımıza da müjde vereceğiz" diye konuştu.

 


        Kendisiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Yenitürk, "Birileri takımda hocalık veya yöneticilik yaparken, ben dışardayken bile onlardan çok daha fazla bilgim vardı. Aldığım futbolcuyu da iyi biliyorum, alacağım futbolcuyu da iyi biliyorum. Kimse kusura bakmasın. Yöneticiliği çok çok iyi biliyorum. Binlerce kişi çalıştırdım. Biz bunları bırakalım, destek sunmak için ne yaparız, bunu konuşalım. Ben bu kulübün başına geçmek için çaba göstermedim, gelmemi istediler geldim. Yalnız bırakılmak istemiyorum. Ben bırakırsam takım yalnız mı kalacak? Hayır. Ama yine gerileyecek ve layık olduğu yere gelemeyecek. İnşallah bu kentin dinamikleri bizlere destek çıkar ve Vanspor'u layık olduğu yere çıkarırız" dedi.

 


        Program konuğu eski Vanspor As Başkanı Lütfü Polat ise Vanspor'a 400'e yakın ismin gelmek istemesinin altında iyi bir kulüp olduğu gerçeğinin yattığını belirterek, her türlü imkansızlığa rağmen kulüp başkanımızın büyük özverisi olduğunu ifade etti.
Gazeteciler Bişar Ulutaş ve Rıdvan Can ise, şampiyonluk isteniyorsa, ikinci devre daha başarılı bir takım olunması ve mutlaka takviyelerde bulunulması gerektiğini hatırlattı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER