Vanlı halterci Bosna'dan madalya ile döndü

Bosna Hersek’te düzenlenen Bosna Halter Kupası’nda ülkemizi temsil eden; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halter Takımı sporcularından Ferhat Türker, 120 kg koparma, 155kg silkme ve totalde ise toplamda 275kg kaldırarak üçüncülük madalyasının sahibi oldu.

Vanlı halterci Bosna'dan madalya ile döndü

          Türkiye Halter Federasyonu 2019 yılı faaliyet programında yer alan ve Bosna Hersek’te 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında 19 ülkeden 348 erkek ve 95 bayan olmak üzere toplamda ise 443 sporcunun katılımı ile yapılan Bosna Halter Kupası Şampiyonasına 2 sporcu ile katılan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Halter Takımı sporcularından, Ferhat Türker 120kg koparma, 155kg silkme ve totalde ise toplamda 275kg kaldırarak bronz madalyanın sahibi oldu.

 

              Birbirinden heyecanlı gösterilerin sergilendiği Bosna Halter Kupası Şampiyonasını; Türkiye Halter Federasyon yetkilileri, Milli Antrenörler ve yurt dışından katılım sağlayan birçok halterci izledi.

 

         Ülkemiz adına çekişmeli ve bir o kadar da zorlu geçen müsabakalar sonunda üçüncülük madalyasını ülkemize kazandıran Ferhat Türker’in Milli Halter Antrenörü Cihan Ertunç, yaptığı açıklamasında; “Federasyonumuz tarafından 19 ülkeden toplam 443 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen, Bosna Halter Kupası Şampiyonasına bizlerde 2 sporcu ile katıldık. Büyük Erkekler Kategorisinde sporcularımızdan Ferhat Türker 120kg koparma, 155kg silkme ve totalde toplam 275kg kaldırarak üçüncülük madalyasını ülkemize kazandıran sporcumuz Ferhat’ı yürekten kutluyorum. Ülkemiz adına bu güzel başarıya imza atan sporcumuz Ferhat Türker’in kazandığı başarılarına bir yeni başarıyı ekleyecek bir diğer sporcumuz Şahin Çelik ise Halter Milli Takımımızın Ankara’daki kampında 4 ile 10 Aralık 2019 tarihleri arasında İsrail’de yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için sıkı bir çalışma içerisinde. Üçüncülük madalyası ile döndüğümüz Bosna Halter Kupası’nı ileriki tarihlerde yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında da ülkemize bir Avrupa Şampiyonluğu kazandırmaktır. Bundan sonraki hedeflerinin Avrupa Şampiyonluğu olduğunu belirten antrenör Ertunç, sözlerine şöyle devam etti; Hedefimiz böyle güzel ve başarılı dereceler elde ederek ilimizden milli takım kadrolarına daha çok sporcu kazandırmaktır. Van’lı sporcularımız ilimiz adına yurtiçi ve yurtdışı birçok müsabakalarda en güzel başarılara imza atmayı başarmışlardır. Sporcularımız kazanmış oldukları başarılarımızdan dolayı şuan bir sporcumuz da Avrupa Şampiyonasında mücadele etmek için Türkiye Halter Milli Takım Kampında yer almaktadır. Buradan bütün sporcularımızı tekrardan kutluyor, il müdürümüz Nevzat İnanç’a da bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakalarından dolayı sporcularım ve kendi adıma bir kez daha çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29