PFDK'dan, Vanspor'a para cezası...

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Vanspor’un geçtiğimiz hafta sonu evinde konuk ettiği Eyüpspor maçında çıkan olaylar nedeni ile her iki takımada ceza yağdırdı.

PFDK'dan, Vanspor'a para cezası...

               TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 12. hafta mücadelesinde Vanspor FK, geçtiğimiz hafta kendi seyircisi karşısında Eyüpspor’u konuk etmişti.
Van Atatürk Şehit Stadı’ndaki karşılaşmada temsilcimiz sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrılmış, ancak sahada zaman zaman gerginlikler yaşanmış, tribünlerde ise kötü tezahüratlar olmuştu.
Vanspor’un geçtiğimiz hafta sonu evinde konuk ettiği Eyüpspor maçında çıkan olaylar nedeni ile Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) her iki takımada ceza yağdırdı.
 İşte PDFK’nın 14.11.2019 tarih ve 27 sayılı toplantısında Vanspor-Eyüpspor Maçı nedeni ile çıkan olaylara ilişkin kararı;

 


        8 BİN LİRA PARA CEZASI
Vanspor’ un ev sahipliğinde 10.11.2019 tarihinde oynanan Vanspor Fk-Eyüpspor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında. Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 3. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 8 bin lira Para Cezası ile cezalandırılmasına PFDK tarafından karar verildi.

 


      45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ
Aynı müsabakada Vanspor FK‘nın, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 6 bin lira Para Cezası İle cezalandırılmasına, Aynı Müsabakada Vanspor FK görevlisi Ramazan Ağcakaya‘nın, rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle 45 Gün Hak Mahrumiyeti Cezası verildi.

 


        SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKETİ NEDENİYLE 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN
 Eyüpspor Kulübünün, 10.11.2019 tarihinde oynanan Vanspor FK-Eyüpspor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2 bin 900 lira para cezası ile cezalandırılmasına. Aynı müsabakada Eyüpspor Kulübü sporcusu Timur Çakıroğulları‘nın, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 Resmi Müsabakadan Men ve 9 bin lira Para Cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER