Lenk: Vanspor'la ilgili hayallerim var

Vanspor Kulüp Başkan Adayı Turgut Lenk, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda iddialı konuştu. Lenk, Vanspor’u ilk yılda TFF 1. Lig’e, daha sonra ise Süper Lig’e çıkarma hayalim var. İnşallah bu hayalleri gerçekleştiririm” dedi. Lenk, Servet Yenitürk’ün ‘adayı’ olduğu ile ilgili iddiaları da yalanlayarak, “Biz kimsenin adayı değiliz. Bunlar külliyen yalan” şeklinde konuştu.

Lenk: Vanspor'la ilgili hayallerim var
      Van’ın tek profesyonel futbol takımı olan Vanspor’da kongre öncesi adaylar arasında rekabet sürerken, adaylık için yeni isimler de gündeme geliyor. Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanmadığından dolayı 15 Ağustos tarihine ertelenen ve tek adayın olduğu kongrede şuan için 3 aday mevcut.
 
   Ertelenen kongre sonrası adaylığını açıklayan Turgut Lenk, basınla bir araya gelerek projelerinden bahsetti. Oldukça iddialı projelerden bahseden Lenk, “Vanspor’u Süper Lig’e çıkararak hem Van’ımızın hem de kendimin hayalini gerçekleşmesini istiyorum” dedi.
 
   Vanspor kulüp başkanlığına adaylığını açıklayan Lenk, maddi olarak hiç kimseden yardım ve destek talep etmeyeceklerini belirterek, sadece manevi destek sağlanmasını istedi.
 
“BORÇLARI KABULLENEREK TALİP OLUYORUM”
   Öte yandan Vanspor’a mevcut borçları kabullenerek talip olduklarını ifaden eden Lenk, “Ben mevcut tüm borçları kabullenerek Vanspor’a talibim. Vanspor’u devraldığım takdirde tüm vergi ve SSK borçlarını da ödeyeceğim” dedi.
 
   Daha önceki kariyerinden bahseden Lenk, “Ben eski bir futbolcu olarak çok kulüplerde top oynadım ve en son profesyonel olarak Vanspor kulübünde futbol oynadım ve Ordu milli takımına çağrılarak eski Vanspor futbolcumuz Sayın Turgay Karatekin, takım arkadaşlarımız Sayın Oğuz Çetin ve Sayın Aykut Kocaman ile birlikte Ordu milli takımında oynadık. Oynadığımız dönemlerde Petrol Ofisi ve Ankaragücüspor şahsıma transfer teklifi yaptılar ancak o zamanın Vanspor yönetimi transfer olmama engel oldular. Bende Askerlikten sonra futbolu bırakarak 1990 yılında olağan hal bölgemizde olmasından dolayı bölgemizde sosyal faaliyet yoktu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun ilk halı saha ve spor komplekslerini Van’da Lenk Kardeşler halı saha ve spor kompleksleri açtım ve daha sonrasında ise Erciş’te aynı kompleksten açarak iş hayatına başladım” ifadelerini kullandı.
 
“TEKNİK DİREKTÖR OLARAK TANJU ÇOLAK İLE GÖRÜŞTÜK”
   Vanspor’a neden aday olduklarını ifade eden Lenk, teknik direktör olarak Tanju Çolak ile görüştüklerini belirterek, “Burada yönetimim ile beraber aday oluşumun sebebi ilk olarak Van’ımızı sevmek, Van sporumuzu sevmektir. Futbolcu olmam, futbolu bilmem, futbolun mutfağından gelmem, hayallerim ve Vanspor’un Süper Lig’e çıkararak hem Van’ımızın hem de kendimin hayalini gerçekleşmesini istiyorum. Aday olduğumda iddia ile kulübümüzü aldığımız taktirde kendi kaynaklarımız ve çok ciddi il dışı sponsorlarımız ve de anlaştığımız 20 yıllık dostum ve futbolun içinde olan çevresinin geniş olması hasebiyle kadim dostum sayın Mesut Çalışkan Ağabeyimle sportif direktör olarak anlaşmaya vardık. Hoca olarak ise Türkiye’nin efsane futbolcusu ve hocası olan çok kıymetli Sayın Tanju Çolak kardeşim ile görüşmeler sağladık ve kendisinin de bana dediği Turgut Başkanım sen var isen ben varım Van’ı seviyorum, Vanlıları seviyorum ve senin iddiana da katılıyorum dedi” ifadelerini kullandı.
 
 “BÜYÜK KULÜPLERDEN GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ FUTBOLCULAR VAR”
   Vanspor Kulüp Başkanlığı’na aday olan Turgut Lenk, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir gibi süper ligde mücadele eden büyük kulüplerden bazı oyuncularla görüştüklerini ve kongre sonrasında kazandıkları takdirde Vanspor’a birçok oyuncuyu kazandıracaklarını ifade etti.
 
   Takım isimleri veren Turgut Lenk, “Futbolcu transferleri konusunda ise Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor’dan kadroya giremeyecek futbolcular ile anlaşma sağladık ayrıca diğer süper lig kulüpleri ile de görüşmeye devam ediyoruz. Bu anlamda Van sporumuzun kadrosunda bulunan futbolcular ile anlaşma sağlamaya çalışacağız. Kamp yerimizi ise Bolu Gerede ve Ankara Kızılca hamamda yapacağımızı bildirmek isterim. Kulübü aldığımızda ileriki yıllar için alt yapıya da önem vererek Van’ımız ve Doğu Anadolu illerinde yetenekli gençlerimizi Van sporumuza kazandırarak süper liglerdeki takımlarda oynamalarını sağlayacağımızı bildiririz. Van sporumuzun projemizde olduğu kendi tesisimizi kurarak gerek futbol gerek diğer spor dallarında faaliyet göstererek Van ilimizin ismini duyurmayı hedefliyoruz. Tesisimizde de ilkokul hariç orta ve Lise eğitimini sağlatmak için tesise okul kurarak eğitimlerini sağlayarak aynı zamanda da küçük yaşta sporcu olmalarını spor ile ahlaklı yetişmelerini sağlayarak Vanımıza ve Van sporumuza kazandıracağız. Türkiye’de bir ilk yaşatarak Hocalar ve sporcularımıza tesisin içerisinde Ailece bir arada kalmaları için 50 adet ev yaparak tüm sporcuların bir arada kalmalarını sağlayacağız. Açıklamış olduğumuz projemizin Devlet büyüklerimiz ve sponsorlar da destek verecekler. Bu anlamda da hem Vanımız hem de Van sporumuz kazanacak. Bizim adaylığımızda hiçbir reklam ve tanıtım için aday olmadık reklama da ihtiyacımız yoktur ve projelerimizi de gerçekleştireceğimize inancımız tamdır. Bu projelerimizin, görüşmelerimizin ve hedeflerimizin yaklaşık 4 yıl bir süre aldığını bildirerek hazırlıklı bir şekilde Van sporumuza aday olduğumuzu bildirmek istiyorum ve bu projemizi istiyoruz ki Van sporun tek takımına projemizi gerçekleştirmek amacımızdır” dedi.
 
HAKKINDAKİ İDDİALARA YANIT VERDİ
   Hakkındaki sosyal medyada dile getirilen iddialara yönelik cevap veren Lenk, “Sosyal medyada takip ettiğimiz bazı konuşmalarda güya Servet beyin adayı olduğumuzu, yine Servet beyin akrabası olduğumuzu iddia ediyorlar. Ben ve yönetimim hiç kimsenin ne adamı oluruz, ne maşası oluruz, ne kumandası oluruz, ne de güdümünde oluruz. Sadece ve sadece Vanlı hemşerilerimizin ağabeylerimizin, kardeşlerimizin ve de Vanspor’un emrinde oluruz. Bunu da herkesin böyle bilmesini istiyoruz. Ben Servet Bey ile ne görüşmüşüm, nede buluşmuşum. Kendisiyle hiçbir akrabalığımız yok. Tüm insanlarımız hem akrabadır, hem de kardeştir. Lütfen hiçbir şekilde kimse kimseyi kırmasın, kimse kimseye çamur atmasın, kimse kimseyi rencide etmesin. Ben hem ailemde hem çevremde hem de ticari hayatımda nankörlüğe karşı olmuş ve iftiraların da karşısında olmuşumdur” şeklinde konuştu.
 
Turgut Lenk’in yönetim listesindeki bazı isimler şu şekilde;
Fatih Akçay (FTA Turizm İnşaat A.Ş yönetim kurulu Başkanı)
Alem Kürkçü (İş İnsanı ve Sarraf)
Necmi Koçan (Eski kulüp yöneticisi)
Av. Mehmet Koray Uslu (Kulüp Hukuk danışmanı)
Yönetimde başka sürpriz isimlerin olduğunu da dile getiren Lenk, listedeki diğer isimleri ise ileriki süreçte açıklayacaklarını belirtti.       
Bölge Gazetesi: Emre An

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2020, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER