B.Vanspor, seriyi yakaladı:3-0

Oynadığı son üç maçı farklı kazanan B.Vanspor, evinde karşılaştığı maçta Adıyamanspor’u da 3-0 yenerek, dört maçta dört galibiyet elde ederek play-off yolunda büyük başarı elde etti. Rakibini Batuhan Er (2) ve Emrah Tacir’in golleriyle 3-0 yenen kırmızı siyahlı ekip 51 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

B.Vanspor, seriyi yakaladı:3-0

   TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz B.Vanspor, evinde Adıyaman 1954spor’u 3-0 mağlup ederek, puanını 51 yaptı.

 

     B.Vanspor Hasan Erkin Şimşir Teknik Sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Batuhan Er, Emrah Tacir, Serdar Cansu, Samet Cantürk, Oktay Aydın, Güney Tutcuoğlu, Umut Koray Öz, Barış Gök, Barış Sağır, Yakup Demir ilk 11’i ile çıktı.

 

       Adıyaman 1954 Spor ise Sebahattin Tekin Teknik Sorumluluğunda sahaya; Lokman Atakol, Mehmet Ali Yakışık, Hakan Doğru, İsmail Bulut, Önder Akdağ, Emre Keskin, Mustafa Çağlayan, Batuhan Karagöz, Eşref Koçak, Semih Oğuz, Baran Basut ilk 11’i ile çıktı.
Maç öncesi,  hayatını kaybeden eski Fenerbahçe ve Milli Takım sporcularından Can Bartu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Taraftarların yoğun ilgisinin olduğu maça konuk takım başladı.

 

     İLK YARIDA BATUHAN SAHNEYE ÇIKTI
    Maçın 4. Dakikasında ilk atak B.Vanspor'dan geldi. Serdar Cansu ceza alanına ortaladı, ama kimse dokunamadı.
9. Dakikada B.Vanspor golü buldu. Oktay ve Güney'in paslaşmasının ardından top Emrah'ta kaldı. Emrah oldukça güzel ortaladı,  Batuhan yükseldi ve kafa ile topu ağlara yolladı:1-0

 

      Golden sonra taraftarlar desteğini artırdı.
15. Dakikada B.Vanspor atağında Umut Koray soldan ortaladı,  ancak Güney kontrol edip kaleci ile karşı karşıya kaldı, ama hakem topun elle kontrol edildiği gerekçesiyle düdüğünü çaldı.
19. Dakikada konuk takım sağ kanattan serbest vuruş kullandı, savunmadan Yakup topu uzaklaştırdı. 25. Dakikada B.Vanspor Güney ile serbest vuruş kullandı, savunma topu kornere yolladı.
29. Dakikada gelişen Adıyaman atağında Samet erken müdahale ederek önemli bir atağı kesti.
31. Dakikada Adıyamanspor'dam Semih kaleyi yokladı, top üstten auta çıktı.
32. Dakikada sağ kanattan gelişen B.Vanspor atağında Emrah bıraktı,  Serdar ortaladı, top Umut ve Batuhan'ı aşarak taca kadar gitti.
B.Vanspor'lu oyuncular bu dakikalarda top dolaştırdı.
39. Dakikada B.Vanspor atağında Adıyamanspor kalecisi Lokman erken çıkarak topu taca attı. Oktay  taç atışından topu hemen Batuhan'a kazandırdı. Ama Batuhan kale yerine pas vererek önemli bir şansı degerlendiremedi.
44. Dakikada B.Vanspor ikinci golü buldu. Emrah Tacir şık çalımlarla ceza alanına girdi ve ortaladı,  Batuhan kafa ile topu ağlara bıraktı:2-0
     Hakem ilk yarının bitimi için iki dakika uzattı.
Maçta başka önemli pozisyon olmadı ve ev sahibi ekip soyunma odasına 2-0 önde gitti.

 

      İKİNCİ YARIDA BİR GOL, KAÇAN NET GOLLER…
Maçın ikinci yarısına ev sahibi ekip başladı.
48. Dakikada B.Vanspor net bir ataktan yararlanamadı. Umut Koray kaleci ile karşı karşıya kaldı. Çalım atmaya kalkınca pozisyonu kaybetti.
51. Dakikada gelişen konuk takım atağında savunmada Barış Sağır son anda müdahale ederek net bir atağı önledi.
54. Dakikada B.Vanspor'da Umut oyundan alındı, yerine Şerif oyuna dahil oldu.
56. Dakikada  B.Vanspor direğe takıldı. Emrah soldan ortaladı, Batuhan ayak içi ile vurdu,  ancak top direkten döndü.
62. Dakikada konuk takım serbest vuruş kullandı, Yakup topu uzaklaştırdı.
63. Dakikada Adıyamanspor'dan Mehmet Ali sarı kart gördü.
66. Dakikada B.Vanspor Emrah ile net bir gol kaçırdı. Barış Gök sol kanattan taşıdığı topu ceza sahası içine ortaladı, Emrah penaltı noktasından vurdu, top az farkla auta çıktı.

 

     Emrah Tacir oki dakika sonra benzer bir atakta topu yine dışarı yolladı.
69. Dakikada ev sahibi ekipten Oktay yerini Soner'e bıraktı.
71. Dakikada B.Vanspor farkı üçe çıkardı. Batuhan ceza alanı içinde çok sert vurdu, top önce direğe çarptı, sonra kale çizgisine çarpıp döndü, Emrah dönen topu tamamlayarak, takımının üçüncü golünü kaydetti:3-0
Golden sonra ataklarını artıran ev sahibi ekip Batuhan ve Güney ile net iki ataktan yararlanamadı.
76. dakikada B.Vanspor'da Güney yerini Burçak'a bıraktı.
83. Dakikada Adıyamanspor atağında Burçak erken müdahale ederek net bir atağı önledi.
Bu dakikalarda kırmızı siyahlı takım Batuhan, Emrah ve Barış Gök ile net pozisyonlardan yararlanamadı.
Maçta başka pozisyon olmadı ve ev sahibi ekip maçı 3-0 kazandı ve 51 puanla grupta üçüncü sırada yer aldı.

 

     B.Vanspor'un maçını protokol tribününde; Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Vali Yardımcısı Faruk Bülent Baygüven, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve spor camiasından çok sayıda kişi izledi.

 

     Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda; lider Kırşehir Belediyespor evinde Ofspor’u 1-0 mağlup ederek 59 puanla liderliğini devam ettirirken, Erokspor ise evinde Pazarspor ile 2-2 kaldı ve 53 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

 

     B.Vanspor’un üçüncü sırada yer aldığı grupta, Kızılcabölükspor deplasmanda Düzcespor’u 3-1 yenerek 49 puanla dördüncü sırada yer aldı.

 

     Altındağ Belediyespor, evinde Osmaniyespor ile 2-2 berabere kalarak 48 puanla beşinci sıraya gerilerken, evinde Yeni Orduspor’u 1-0 yenen Karşıyaka 46 puanla altıncı sıraya yükseldi.

 

     Çatalcaspor deplasmanda Kemerspor’a 2-0 yenilerek, 44 puanla yedinci sıraya gerilerken, haftayı bir puanla kapatan Pazarspor 43 puanla sekizinci sırada yer aldı.

 

      B.Vanspor haftaya deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor ile karşılaşacak.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2019, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29