Afacan: Vanspor olarak hedefimiz 3 puan!

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Afacan geçtiğimiz hafta oynanan Tarsus İdman Yurdu maçını değerlendirerek, bugün Van’da karşılaşacakları Kırklareli karşısında hedeflerinin 3 puan olduğunu söyledi.

Afacan: Vanspor olarak hedefimiz 3 puan!

    Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Afacan geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştıkları Tarsus İdman Yurdu maçının son bölümünde talihsiz bir gol yediklerini belirterek, Kırklareli maçına çok iyi hazırlandıklarını ifade etti.

    Bugün Van’da karşılaşacakları Kırklareli maçının çok keyifli geçeceğine inandıklarını söyleyen Teknik Direktör Afacan, saha avantajını kullanarak bu maçtan 3 puanla ayrılmak istediklerini belirtti.

 

    “İKİNCİ BÖLGE SAVUNMASINI ÇOK İYİ YAPTIK”

    Tarsus İdman Yurdu maçını değerlendiren Afacan, “Geçen hafta Tarsus İdman Yurdu maçını çok sıcak bir havada ve kötü bir zeminde oynadık. Maçın ikinci yarısına baktığımızda top rakipteyken iyi bir savunma yaptığımızı söyleyebilirim. Geçiş oyunlarıyla pozisyonlar yakaladık. Belki 45 ile 55 dakika arasında maç 3-0 bizim lehimize sürebilirdi. Ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. 58. dakikada Utku’nun güzel golüyle 1-0 öne geçtik. Ondan sonraki dakikalarda top rakipte görünse de gerçekten ikinci bölge savunmasını çok iyi yaptık. Rakibe pozisyon vermediğimiz maçın biteceği bir dakikada talihsiz bir gol yedik. 1-1’lik sonuçla evimize döndük” dedi.

 

    “SAHA AVANTAJIMIZI KULLANARAK 3 PUANLA AYRILMAK İSTİYORUZ”

    Bugün Van’da karşılaşacakları Kırklareli maçına değinen teknik direktör Afacan, “Bu haftaki maça gelirsek Kırklareli takımı da bu ligde yer alan ve ligimizin önemli takımlarından bir tanesi. Keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Maça iyi hazırlandık. Saha avantajımızı da kullanarak bu maçta 3 puanla ayrılmak istiyoruz. Dün itibariyle takımımıza Yaser Yıldız’da katıldı. Bu maçta onu da kadromuza almayı planlıyoruz. Bizimle beraber olmasını istiyoruz. Bunun dışında tabi ki eksik mevkilerimiz var. Kadro derinliği açısından biraz daha güçlü olmamız gerekiyor. Çünkü bir pandemi süreci var. İlk devre 19 maç, ikinci devre 19 maç, toplamda 38 maç yapacağız. Buna birde kupa maçlarının ekleneceğini düşürsek kadro derinliğimizi arttırmamız gerekiyor. Ama ha deyince de olmuyor. Takıma gerçekten nitelik anlamında değer katacak futbolcuları buraya getirmek istiyoruz. Van şehrini, Vanspor’u, Vanspor taraftarını değerli kılacak futbolcuları buraya getirmek istiyoruz. Buda biraz süreç alıyor. Sabırlı olmak lazım. Hepimiz yeni arkadaşlarımızın biran önce aramıza katılmasını istiyoruz ama çok alışık olmadığımız bir pandemi süreci yaşıyoruz. Doğru futbolcuları buraya getirmek istiyoruz. İnanıyorum ki ileriki günlerde başkanımızın da büyük katkılarıyla bunu gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

 

    “O FUTBOLCULARLA İLGİLİ HERHANGİ BİR NEGATİF DÜŞÜNCEM YOKTU”

   Osman Torun, Burçak Özkanca ve Şerif Doğan’ın takımdan gönderilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Afacan, “Gönderdiğimiz arkadaşlar gerçekten takımımıza, camiamıza çok hizmet etmişler ve çok karakterli futbolcular. Onların şampiyonlukta önemli hikayeleri var. Ama bizim bir oyun tanımımız var. Oyun tamımız içerisinde futbolcuların rolü var. Bu rollere daha uyumlu futbolcu arkadaşları getirmeye çalıştık. Yoksa bu onların kötü futbolcu olduğunu anlamına asla gelmiyor. Hepsiyle de giderken helalleştik. Bundan sonraki süreçte futbol yaşantılarında kendilerine başarılar diledim. O futbolcularla ilgili herhangi bir negatif düşüncem yoktu. Sadece tanımlı oyunumuzu daha iyi uygulayacak oyuncuları buraya getirmeyi tercih ettik. O arkadaşlarla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Durum bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.

 

     “BEKİR DEMİRCAN HARİCİNDE CEZALI VE SAKAT FUTBOLCUMUZ YOK”

    Takımdaki sakatlıklara da değinen Afacan, “Bekir Demircan önümüzdeki haftadan itibaren kontrollü olarak antrenmanlara başlıyor. Sedat Cengiz’i ise bir gün antrenmana çıkarmayarak dinlendirdik. Ertesi günkü antrenmanlarda bizlerle beraber oldu. Oyuncumuzun herhangi bir sıkıntısı yok. Bu maçta görev alabilecek. Bekir Demircan haricinde cezalı ve sakat futbolcumuz yok” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2020, 10:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şeref
Şeref - 4 yıl Önce

Sn HOCA ŞU 10 NUMARA SEDAT DİYE OYUNCUYA ÇOK SABREDİYON TAKIMIN HIZINI DÜŞÜRÜYOR AĞIR MÜCADELESİ HİÇ YOK NİYE SABREDİYOSUN Kİ ADAM YÜRÜYÜR YÜRÜYOR KİM ALMIŞ BÖYLE OYUNCULSRI ARKADAŞ

SIRADAKİ HABER