Son 7 hafta

Ligde 31. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ligin sonu da kendini göstermeye başladı. Önümüzde sadece 7 haftalık bir maraton var. Bu 7 haftalık maç maratonu özellikle şampiyonluk ve play-off mücadelesi veren takımlar açısında çok daha zorlu geçeceğe benziyor.

Ligin 31. Hafta maçları sonunda 1461 Trabzon, Bodrum ve Afyonspor hanelerine 3 puan yazdırırken, Vanspor ve Çorumspor 1 puan yazdırdı. Lider Sakaryaspor ise haftayı puansız kapatarak şampiyonluk şansını bir kez daha riske atmış oldu.

Şimdi önümüzdeki 7 haftalık maratonda Sakarya ve 1461 Trabzon liderlik mücadelesi, Vanspor, Bodrum, Afjet Afyon ve Sivas takımları ise Play-Off’a kalma mücadelesi verecekler. Şu an itibariyle takımlar arasında kopma yok ve puanlar birbirine çok yakın.

Bu tabloya baktığımızda Sakarya ve 1461 Trabzon’u çıkarırsak,  play-off için 3 takım aranıyor. Bu 3 takımdan biri olmak içinse 4 takımın yani şu anki duruma göre Vanspor, Bodrum, Afjet Afyon ve Sivas takımlarının mücadelesi ligin sonuna kadar sürecek gibi görünüyor. Ama kaybeden olursa bu kez pota altında 49 puanlı 3 takımda yeniden bir şans elde edebilir.

O açıdan özellikle potada yer alan takımlar için her maç final havasında geçecek gibi görünüyor. Çünkü bu süreçte puan veya puanlar kaybeden takımlar yerleri garanti olmadığından potadan kopma riski yaşayacaktır.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda, kendi sahamızda oynadığımız son Çorumspor maçında sergilediği güzel mücadeleyle sahada göz dolduran bir takım vardı. Rakibine karşı daha üstün bir futbol sergileyen ekibimiz son vuruşlarda etkili olamadı.

Bu kritik karşılaşmada biraz daha dikkatli olunsaydık, kesinlikle takımımız sahadan galibiyetle ayrılırdı. Yine de bu maçta alınan 1 puan rakipten alındığı için önemi büyüktür. Tabi böylesi önemli bir maçta Hamza'nın olmaması da büyük eksiklik olarak göründü.

Son 11 haftadır mağlup olmayan ekibimiz, son 4 haftadır hanesine 4 puan yazdırıp 8 puan kaybı yaşadı. Elbette yenemiyorsan yenilmemekte güzeldir.  Ama temennimiz son 4 haftada kaybettiğimiz puanların şansımızı riske atmamasıdır.

Şu an itibariyle üstümüzdeki Bodrumspor'la aramızdaki puan farkı Çorum beraberliğiyle 5’e çıkarken, altımızdaki 2 takım Afjet Afyon ve Sivas'la ise puan farkı 2 oldu. Şimdi potadaki yerimizi korumak ve potadan çıkmamak için önümüzdeki son 7 haftalık maratonda çok daha dikkatli olmalıyız.

Çünkü önümüzde kritik ve zorlu karşılaşmalar var. Disiplini elden bırakılmamalı, rehavete kesinlikle kapılmamalıyız. İstikrarlı yürüyüşümüzü Play Off'la taçlandırmalıyız. Takımımız bu bilinçle hazırlıklarını sürdürürken, bizlerde her zamankinden daha çok kenetlenmeli ve takımımızı sahiplenmeliyiz. Bu süreç kesinlikle eleştiri değil destek sürecidir.

Bakın ligin ikinci yarısının başlamasıyla ve hele hele son 11 hafta mağlup olmamamızla birlikte kentimiz tamamıyla Play Off’a kilitlendi. Çarşıya, pazara, sokaklara ve hatta evlerin önlerine bile Vanspor bayrakları asıldı, asılmaya da devam ediliyor. Buda bu kentin önce Play Off’u daha sonra bir üst ligi ne kadar istediğinin bir ispatıdır. İnanıyorum ki takımımızda Bu zorlu süreci başarıyla atlatacak bu kente Play-Off heyecanını yaşatacaktır. Çarşamba günü Bodrum maçı var. Zor mu? Elbette zor bir maç olacak.

Bodrum maçında 3 ihtimale de hazır olmalıyız. Kaybetsek sosyal medyada eleştirilere kesinlikle dikkat edilmeli, eleştiriler dozunu aşmamalı, çünkü takım zarar görür. Kaybetsek bile moral bozmamalıyız. Çünkü şansımız devam edecek. Kazanırsak rehavete kapılmamalı, aynı disiplin ve istikrarla yolumuza devam etmeliyiz.

Şimdiden takımımıza Bodrumspor maçında başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
HASAN SOYALP
HASAN SOYALP - 2 yıl Önce

SEVGİLİ SALİH BEY YARINKİ MAÇ İÇİN BÖLGE GAZETESİ OLARAK STADIN FULL DOLMASI İÇİN TARAFTARI ETKİLEYEBİLECEK TVİTLER YADA HABERLER YAPARSANIZ SİZE MİNETAR OLURUZ,YAYIN HAYATINZDA BAŞARILAR DİLERİM.