Şansımız var mı?

Öncelikle şunu söyleyelim, Pazar günü gerçekten de Van futbolu adına tarihi bir gün yaşandı. Protokol tribünü dâhil tüm tribünler ful doluydu.

Vanspor-1461 Trabzon maçında Van ve ilçelerindeki taraftarlar kenetlenerek, tüm tribünleri ful doldurarak takımını yalnız bırakmadı.

Play-off’a kalma mücadelesi veren takımı için taraftarların tribünleri ful doldurması, tribünlerdeki o güzel destek ve atmosfer ve yaşanan güzellikler gerçekten mükemmeldi. Taraftarlarımız her yönüyle Pazar günü bu güzide kentin takımının bir üst lige çıkması gerekliliğini bir kez daha göstermiş oldu. Onları yürekten kutluyoruz.

Kritik bir karşılaşmaydı. Umutla tribünleri dolduran binlerce taraftar galibiyet beklerken, alınan mağlubiyetle umutlar kırıldı.

Rakibimizin puan kaybettiği bu haftayı galibiyetle tamamlamış olsaydık belki de play-off’u da garanti etmiş olacaktık.

Ne yazık ki elleri arkasında bir o yana, bir bu yana gidip gelen ve oyunu okumadan oyuncu değişiklikleri yapan oyuna hiç müdahale etmeyen hoca sayesinde elimizdeki büyük şansı kaybettik.

Sadece bu maçta değil, birçok kez elimize liderlik şansı bile geçmesine rağmen sağ olsun hoca bu şansları değerlendiremedi. 1461 Trabzon mağlubiyetiyle takımdan ayrılan Erhan hoca şöyle 3 hafta önce gönderilseydi kesinlikle bugün play- off potasında hem de garantili bir şekilde yerimizi almış olacaktık. Kısacası bu iş Erhan hocanın işi değildi. 

Bakın ligin ilk devresinde 32 puan toplayan takım, ligin 2. devresinde geldiğimiz durum itibariyle 28 puan toplamış, 23 puan kaybı yaşamış.  Gerçekten de çok yazık oldu.

Pazar günü ramazan olmasına rağmen, tribünleri dolduran taraftarlar maç çıkışında üzülerek ve hatta ağlayarak evlerine gitti. Her şey çok güzel başladı ama bu mağlubiyet hepimizin ciğerini yaktı.

Şimdi önümüzde son 2 haftalık bir maraton kaldı. Teknik kadro ve sportif direktör istifalarını sundu. Ama bu istifalar geç oldu. Çünkü büyük bir şansı kaybettik.

Peki, son 2 haftada şansımız var mı? Zorda olsa, azda olsa şansımız devam ediyor. Bu anlamda son 2 hafta maçlarını kesinlikle kazanmamız ve rakiplerimizin de yani Çorumspor ve Bayburt Özel İdare’nin puanlar kaybetmesini bekleyeceğiz.

Bu son 2 haftada yapmamız gereken, çıkmayan candan umut kesilmez deyip, öncellikle maçlarımızı kazanmamız lazım. Sonrası da hiç belli olmaz. Çünkü sezon başından bu yana çok sürpriz sonuçlara şahit olduk. Son 2 haftada da neden sürpriz sonuçlar çıkmasın. Hele hele rakiplerimiz küme düşme potasındaki takımlarla oynuyorsa her sonuç çıkabilir. Şu an umudumuz az olsa da bunu kaybetmeyelim. Çünkü halen her şey bitmiş değil.

Takımın başında genç bir yönetim var. Bu kentin takımını bir üst lige taşımak için ellerinden gelen her şeyi yaptı yapıyor ve yapmaya da devam edeceklerine inanıyoruz.

Bu mağlubiyet bizleri ne kadar üzmüşse inanın onları daha fazla üzmüştür. Çünkü aylardır takımın başarısı için bir mücadele ve emek veriyorlar. 

Tekrar Pazar günü gerek Van merkez ve gerekse ilçelerden gelerek tribünleri dolduran mükemmel desteğiyle taktiri teşekkürü ve alkışı hak eden tüm taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.

Taraftarlarımız üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirerek, bu kentin bir üst lige çıkması gerekliliğini Pazar günkü maçta bir kez daha göstermişlerdir.

Teşekkürler.

YORUM EKLE