Şansımız devam ediyor

Play-Off’a kalma mücadelesi veren temsilcimiz Vanspor, Pazar günü Etimesgutspor'u konuk etti.

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda mükemmel bir hava ve atmosfer vardı. Tribünleri dolduran taraftarlar coşkuyla takımı desteklerken, özellikle tek beklenti haftalardır galibiyet yüzü görmeyen takımın bu maçta galibiyet zincirini kırmasıydı. Ama ne yazık ki olmadı.

Son 12 haftadır mağlup olmayan ama beraberliklerden dolayı puan kayıpları yaşayan ekibimiz, kendi sahasında rakibi olmayan Etimesgutspor maçında öne geçmesine rağmen sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Bu mağlubiyet gerçekten de hedefi olan takımımıza hiç yakışmadı. Çünkü gidilecek bir hedef var. Kazanmamız şarttı. Hem de kendi sahamızda, taraftarların verdiği mükemmel destekle takımımız bu maçı çok farklı kazanmalıydı.

Ligin 24. Hafta maçları sonunda potada yer alan, Play-Off’a kilitlenen, şehre heyecan getiren ekibimiz, 10 hafta sonra ligin 33. Hafta maçları sonunda ise potadan aşağı inmiş oldu. Tabi bu çok üzücüdür. Gerçekten de yönetim kurulu tamamıyla takımın başarılı olması ve hedefine varması için elinden gelen her şeyi fazlasıyla yaptığına şahidiz. Büyük bir emek veriliyor. Bu emekler boşa çıkar diye üzülüyoruz. Tabi yine de her şey bitmiş değil. İnşallah takımımız ligin sonunda bu emeğin karşılığını verecektir.

Gelinen nokta itibariyle tabloya baktığımızda, 33. Hafta maçları sonunda Sakaryaspor hemen hemen şampiyonluğu garantilemiş oldu. Play-Off potasına baktığımızda ise 1461 Trabzon FK ve Bodrum bu saat itibariyle potadan çıkması bence zor.

Bana göre bu 2 takım kesin Play-Off’a kalır. Kalan son 5 haftalık maratonda Play-Off’a kalacak 2 takım aranacak. Tabloya baktığımızda bu 2 takımdan biri olmak içinse, 4 takımın şansı devam ediyor. Son 5 haftalık maratonda Afjet Afyon, Vanspor, Çorum ve Sivas takımları bu iki takımdan biri olmak için çetin mücadeleler vereceği görünüyor. Tabi biz kendi cephemizden bakacağız.

Play-Off için şansımız var mı? Elbette vardır. Ama bu şansı son haftalardaki beraberliklerin veya son maçta alınan mağlubiyetin devamıyla değil, yeni bir sayfa açarak, artık tamamıyla kazanan bir takım olarak başarıya ulaşabiliriz. Yani bir galibiyet serisi lazım. Önümüzde 5 haftalık bir maraton var.

Kendi sahamızda 3 deplasmanda ise 2 maça çıkacağız. Her şeyi unutup tamamıyla  avantajlı olduğumuz son 5 haftaya kenetlenmeliyiz. Hele hele önümüzdeki 2 hafta bizim çok önemli. Kendi sahamızda oynayacağımız Soma ve ardından deplasmanda oynayacağımız Ankara maçları var. İnanın bu iki maç belki de Play-Off'taki kaderimizi belirleyecek maçlardır.

Bakın kendi sahamızda oynayacağımız Soma maçını kazandığımızda, potada yer almasak bile Ankara maçını deplasmanda kazandığımızda kesinlikle potada yer alır ve çok avantajlı bir konumunda geliriz. Çünkü biz Ankara maçını oynadığımız hafta rakiplerimiz birbirleriyle oynayacak. Biz Ankara maçını kazandığımızda bu maçlardan çıkacak her sonuç bize yarayacaktır. Yani önümüzdeki 2 haftayı galibiyetle atlattığımızda inanın takım kesinlikle Play-Off’a kalır. Aksi olursa Play-Off da zor olur.

O açıdan Etimesgutspor mağlubiyeti bizleri derinden üzse de şansımız bitmiş değil. Bu süreci çok iyi idare edebilirsek Play-Off’a kalmamız zor olmayacaktır. Olan olmuş, giden gitmiştir. Bu saat itibariyle gidene değil, gelene bakacağız. Her şeyi bir tarafa bırakıp bu süreçte takımımıza desteğimizi verelim.

Moral bozmak, yerden yere vurmak kimseye fayda getirmez. İnanıyorum ki Play-Off’a umutlanan, kilitlenen kentimizin umudunu takımımız boşa çıkarmayacaktır. Evet, işimiz kolayken zora soktuk. Ama biz her zaman zoru başarmış, başarıya ulaşmış bir takımız. Bunu da başaracağız. İnanıyorum ki bu zorlu süreçte takımımız toparlanacak ve yeni bir sayfa açacaktır. Bize düsende onları yalnız bırakmamak ve sahiplenmektir.

Hatalar yok mu? Elbette vardı. Ama ligin başında değil sonundayız. Zorlu bir süreç bizi beklerken hataları yazmak, çizmek bu süreçte fayda değil sadece takıma zarar verir. Sağduyulu olmalı, devam eden şansımızı yitirmemek için birliğimizi koruyup hedefimize varmak için sonuna kadar mücadele etmeliyiz.

YORUM EKLE

banner29