Şampiyonluk gitti mi?

Lider Erokspor deplasmanına umutlu giden ekibimiz, ne yazık ki böylesi önemli bir karşılaşmadan Van'a puansız döndü. Erok deplasmanında kaybedilen 3 puanla liderle arasındaki puan farkı 6'ya çıkan ve şampiyonluk yolunda yara alan ekibimiz 53 puanla ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Ligin 26. Haftasında şampiyonluğu yakından ilgilendiren karşılaşmada temsilcimiz Vanspor Lider Erokspor'a konuk oldu. İki takım açısından da bakıldığında kaybedenin şampiyonluktan olacağı kritik bir karşılaşmaydı. O yüzden gerek İstanbul ve gerekse İstanbul dışından binlerce Vanspor taraftarı takıma destek için Stada akın etmişti.

Erokspor'un belirlediği kontenjan yetersiz olunca da çok sayıda taraftar da tribünlerde yerini alamadı. Bu gerçekten üzücüdür. Kritik karşılaşmanın ilk devresinde beklenilen bir mücadele sergileyemeyen Vanspor, kalesinde gördüğü golle devreyi mağlup kapattı.

Karşılaşmanın ikinci devresinde ise baskılı bir futbol sergileyen 'ben bu maçı kazanmalıyım' diyerek iyi bir mücadele veren ekibimiz, aradığı golü bulamayınca ne yazık ki kalesinde gördüğü ikinci golle şampiyonluk yolunda çok önemli 3 puanı lidere kaptırdı.

Ekibimiz bu mağlubiyetle hem şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı kaçırmış oldu hem de ligin ikinci devresinde yani 8 hafta sonra mağlubiyetle tanışmış oldu. Tabi bu mağlubiyet hiçte iyi olmadı. Çünkü kent ve taraftarlar Vanspor'un özellikle ligin ikinci devresinde yakaladığı havayla bu maçı da kazanacağına inanıyordu.

Çünkü bu maç kazanılsaydı şampiyonluğun önündeki en büyük engel aşılmış olacaktı. Ama olmadı. Erokspor mağlubiyeti ister istemez moralleri alt üst etse de, yakalanan havayı kırsa da, yine de çokta karamsar olmayalım.

Çünkü henüz hiç bir şey bitmiş değil. Önümüzde 11 haftalık bir maraton var. Bu maratona baktığımızda Vanspor'a göre lider Erokspor'un maç fikstürünün çok daha zor olduğunu görüyoruz. Lider Erokspor'un bu zorlu fikstürde çok puan kaybedeceğine inanıyorum.

Sistemde 3 puanlık olduğuna göre, temsilcimiz Vanspor da bu saat itibariyle kaybetmeden yoluna devam ederse önümüzdeki haftalarda şampiyonluk şansını yeniden elde edeceğini söyleyebiliriz.

Ligin 26. Hafta maçlarında alınan sonuçlara baktığımızda zirvede dengelerin azda olsa değiştiğini görüyoruz. Zirvede yer alan 6 takımdan, Erokspor, Bucaspor ve Yeni Mersin İdmanyurdu, haftayı 3 puanla kapatırken, Vanspor, 1461 Trabzon ve Ankaraspor ise haftayı puansız kapatan takımlar oldu.

Mersin ve Bucaspor'un çıkışları ise dikkatlerden kaçmadı. Bucaspor kendini buldu, Yeni Mersin İdmanyurdu, Trabzon galibiyetiyle havayı yakaladı. Bu 2 takımla maçı olan takımların bence işleri zor artık. Çünkü şampiyonluk için şansları az olsa da, ikinci sıra için şansları yüksek görünüyor.

Ligin ikinci devresinin ilk mağlubiyetini alan ekibimiz Vanspor, Erok maçını unutarak tamamıyla kalan 11 haftalık maratona adapte olmalıdır. Çünkü 3 puanlık sistemde her an her şey olabilir. Bu hafta sonu temsilcimiz Vanspor, Afyonspor'u konuk ederken, Lider Erokspor ise bu hafta deplasmanda 1451 Trabzonspor'u mağlup eden Yeni Mersin İdmanyurdu'na konuk olacak.

Saha ve seyirci avantajıyla Yeni Mersin İdmanyurdu bu maçta lideri eli boş gönderecektir. Çünkü iyi bir ekip ve artık havayı yakalamış durumda. Temsilcimiz Vanspor ise konuk edeceği Afyonspor'u hafife almadan, hazırlıklarını üst seviyede yapmalıdır.

Bu saat itibariyle hele hele kendi sahamızda yaşayacağımız puan kayıpları şampiyonluk kapısını tamimiyle kapatır, ikinci sırayı da riske atmış olur.

O açıdan Erokspor mağlubiyeti unutulmalı ve takım hedefe doğru yeni bir sayfa açarak, yola devam etmelidir. Çünkü hiç bir şey bitmiş değil. Şimdiden Afyonspor maçında başarılar diliyorum.

YORUM EKLE