Van, vaka sayısı en yüksek iller arasında...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10- 16 Temmuz arası illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Buna göre en yüksek vaka sayıları Siirt, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Kırıkkale'de görüldü.

Van, vaka sayısı en yüksek iller arasında...

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, insidans haritasını Twitter hesabından paylaştı. 

      Bakan Koca, açıklamasında, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız." ifadelerini kullandı.

     Yaklaşık iki ay önce vaka sayısı en düşük iller arasında olan Van, açıklanan son verilere göre vaka sayısı en yüksek iller arasında yer aldı.

   Bakan Koca, paylaşımında, "Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız" dedi. 

     Haritaya göre; Siirt, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Kırıkkale 100 bin kişide en çok koronavirüs vakası görülen iller oldu. 

     En az vaka görülen iller ise Kilis, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Hatay ve Uşak oldu. İllere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 75.12, Ankara'da 57.95 ve İzmir'de 24.46 oldu.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2021, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER