Van'daki sağlıkçılar öğrencileri Koronavirüs konusunda bilgilendirdi

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, ilçe Sağlık Müdürlükleri ve Pandemi Koordinatörlüğü tarafından il ve ilçedeki öğretmen ve öğrencilere koronavirüs konusunda eğitim verildi.

Van'daki sağlıkçılar öğrencileri Koronavirüs konusunda bilgilendirdi

     Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığımızın bize ve okullara göndermiş olduğu koronavirüs rehberi doğrultusunda sağlık personellerimizce Covid-19 eğitim verilmekte, bilindiği gibi okurlarımızda bir kısım derslikler açıldı rehbere göre, okulun başlaması ile öğrencilere Covid-19'un bulaşma yolları ve korunma önlemleri hakkında bilgiler verilmektedir. Sağlık Bakanlığımız, ‘Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ni güncelledi. Okullarda alınması gereken önlemleri yayımladı. Salgın döneminde okullarımız ve velilerimizin bu rehbere oymalarını, biran olsun maskelerini çıkarmamalarını, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz ve bu yönden eğitimlerimiz devam etmektedir” dedi.

     Hastalık belirtisi taşıyanların sağlık kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğiyle ilgili uyarılar yapıldığını anlatan Doç. Dr. Sünnetçioğlu, “Okul yöneticilerimizden Covid-19 tanısı alan veya temaslısı olan öğretmen, öğrenci ya da çalışan herhangi birinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtileri olan veya gelişen, kişileri sağlık kurumlarımıza yönlendirmelerini; Okuldayken semptomu başlayan öğrencilerin en kısa sürede ailesi ile iletişime geçilecek ve hasta öğrenciyi ayrı bir yerde izole edilerek Hasta öğrencilerin yakın temaslısı halinde öğrenci veya personel evlerine gönderilerek il veya ilçede bulunuyorsak sağlık müdürlüklerimiz pandemi koordinatörlüğüne bildirmelerini ve bulaş riskinin önüne geçmiş olacağız. Pandemi henüz bitmedi, lütfen maske takmaya, sosyal mesafeye, hijyen kurallarına uymaya devam edelim. Biz sağlık çalışanları vatandaşlarımızı korumak ve onları iyileştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Lütfen belirtilen kurallara uyalım" ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29