Bakan Koca'dan önemli açıklamalar...

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüs konusunda ülke olarak 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine girildiğini belirtti.

Bakan Koca'dan önemli açıklamalar...

   Dünya çapındaki salgının her ülkenin ekonomisi ve huzuruna büyük zarar verdiğini söyleyen Bakan Koca, bundan sonraki süreçte de tedbirlere uyulması gerektiğini ifade etti.

    Halen sınırlı sayıda sokağa çıkan kesimler olduğunu belirten Koca, sözkonusu kesimlerin kısıtsız şekilde sokağa çıkabilmesi için, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini anlattı.

    Özellikle risk grubunda olanların tedbirleri elden bırakmaması gerektiğini söyleyen Koca, sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralına uyulması gerektiğini kaydetti.

    Tedbirlerin kişilerin şahsına yönelik olmadığını dile getiren Bakan Koca, ülke genelinde iyi bir sınav verildiğini belirterek, bundan sonra da kontrollü bir hayatın olmasını arzuladıklarını ifade etti.

    Normalleşme sürecinin eskiye dönmek anlamına gelmediğini söyleyen Koca, toplum sağlığına önem verilmesini istedi.

    Kontrollü sosyal hayat ile ikinci dalganın olmasına fırsat verilmemesi gerektiğini ifade eden Koca, hizmete açılan tüm işyerlerinde kurallara uyulmasının elzem olduğunu hatırlattı.

    Koca, AVM başta olmak üzere alışveriş yapılan her mekanda dikkatli olunması, ellerin sıklıkla yıkanması gerektiğini söyleyen Koca, hastanelerin de artık normale döndüğünü belirtti.

    Bakan Koca, son 24 saatte 867 vaka sayısının olduğunu, 24 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, toplamda 4 b8n 609 kişinin bu hastalıktan dolayı yaşama veda ettiğini belirtti.

    Son 24 saatte 931 kişinin iyileştiğini belirten Koca, toplamda 130 bin 852 kişinin sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

    Bakan Koca, toplamda 2 milyon 155 bin 349  test sonucu, 166 bin 422 vaka oluşan ülkemizde, 4 bin 609 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 20:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29