On adım geriye marş… Ha gayret, 81. olmaya az kaldı

      Van’da Kendisi birinci, ama öğrencileri 75. Oldu.
 Ona sıkıntı olmaz.
Tek sıkıntı eğitimci olmayan kişilerin üst kademeler yer almasından kaynakladığının kanaatindeyiz.
Van’da göreve başladığı yılın hemen akabinde yılın Milli Eğitim Müdürü seçilen Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke döneminde akademi başarı, Liseler Giriş Sınavı sonuçlarına göre 63’üncü sıradan 75’inci sıraya geriledi.
Birçok alanda Türkiye’nin 75. Sırasında yer alan Van eğitimde de bazı idareciler sayesinde yerini koruyarak seneye şampiyonluk için mücadele edecekleri vaatlerinden şimdiden vermeye başladılar.
Van’da eğitimdeki idarecilerin işinin ehli olmayan kişilerden oluştuğunu kanaatinde olup taşımalı en büyük sorun olduğu onlarca torpil öğretmen milli eğitim müdürlüklerine görevlendiriliyor.

 


      Gerekçe memur olmadığı belirtiyorlar hiçbir öğretmen geçici görevle başka bir işte çalıştırmazlar, Taşıma demişken taşımalı eğitim ve taşımalı yemek eğitim en büyük sorunu.
Örneğin Başkale ilçesine bağlı Böğrüpek Mahallesi ilçeye 65 km uzaklıkta olup her sabah öğrenci taşınıp aç aç yol gelmekte olup, öğle yemeğinde çeyrek ekmek, buz gibi bir mercimek çorbası makarna yedirilmektedir.
Bu yemeği veren şirket ya da firma biliyorsunuz kimin?
Milli eğitimin pansiyonlu okulları bu okullarda görev yapanlar kim?

 


       En az 20 yıllık müdürler hayrola bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?
Müdür 20 yıllık olacak öğrenci 75. olacak her pansiyonda ekstra taşımalı köylere giden en az 20 öğretmen kalıyor. Ayrıca bu yıl taşımalı da Başkale ilçesinde öğrenciler yaklaşık 40 gün ekstra tatil yaptırıldı.
İklim koşullarından dolayı 7 ay yaşanan kış mevsimi içerisinde çocukların içerisinde bir enerji oluşuyor ve çocuklar bu enerjilerini atabileceği bir sanat atölyesi ya da spor salonu gibi bir merkez bulamıyor. Son yıllarda çıkarılan diziler, oyunlar ve benzeri faktörler çocukları hantal bir yaşama sürüklüyor.

 


         Yine ilimizde örnekler arasında gösterilebilecek okulların fiziki durumu daha inşaat halinde olan okullarda demirden güçlendirmelere kadar her yönüyle eğitimde aksaklıklar devam ederken öğretmenler tarafında ders saatlerinde akıllı telefonların kullanılarak, bu da yetmiyormuş gibi tek derslik okulla bile öğretmen git gel yapıyor.
Acaba derse yetişiyor mu ders veriyor mu? Anlayacağınız kimsenin kimseden haberi yok daha bakanlık döneminde kalan okul tabelaları duruyor. Olayın haklılığını açıkça gözler önüne seriyor.

 


       Bunu dile getirdiğimizde başka tarafın gazetecisi ya da medyası oluyoruz, bize bizden başkası yar olmaz.
Akabinde ücretli öğretmenlerin öğrencilerin başarısına kötü bir etki bıraktığına dikkat çektiler. Gözler ise geçtiğimiz yıl göreve başlar başlamaz yılın müdürü seçilen Hasan Tevke ve eğitim yöneticilerinin nasıl seçildiğini merak ediyoruz?
Van’da bazı sendika temsilciler eğitimdeki kötü senaryoyu ücretli öğretmenlere mal ediyor. Değerli temsilciler bu kötü faktörü ücretli öğretmene mal etmeyin bu kötü faktöre sebep olan sizlersiniz. Her ilçedeki temsilcilerinize baksanıza adamların saç sakallı birbirine girmiş kılık kıyafeti nasıl giyineceği ağzında sakız, bir şey dediğinde ‘ben bu sendika temsilcisiyim’ diyor.

 


Öğretmen dedin mi akan sular duracak, her şeyiyle örnek alınacak kişidir. Fakat siz sendikalar çıktınız eğitim imajını da bozdunuz.
Sözüm onlara her hafta sonu özel eğitim kurumları sıkıyönetimle denetleyen Van İl Milli Eğitim yetkilileri neden ona bağlı olan okulları böyle sıkı denetlemiyor ki?
Fakat geçen yıl 9. Sınıflarda okuma oranı düşük devamsızlıkta kalan öğrencileri ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat vererek açık öğretime kayıt edilerek Van’da okullaşma oranı yüksek göstererek, bir yerlere gelebilmek için büyük çaba göstermiştir.

 


        Hatırlandığı üzere Van’da şu anda Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Hasan Tevke, 2018 yılında Van Milli Eğitim Müdürü görevini Kıyasettin Kırekin'den devraldıktan kısa bir süre sonra yılın en başarılı milli eğitim müdürü seçilmişti.
Van da bazı müdürler daha göreve başlar başlamaz bazı korsan gazeteciler, hemen adamı yılın müdürü seçerler, bakın seçtiğiniz yılın müdürü nerde? Buyurun eğitimin çıtasını yükseltin!

YORUM EKLE

banner29