Lig başlıyor

2021-2022 Futbol sezonu bu hafta sonu start alacak.

Son bir buçuk sezondur taraftarsız oynanan karşılaşmalar, bu sezon azda olsa taraftarlı oynanacak ve yeşil zeminlerde kaybolan futbol heyecanı yeniden statlara gelmiş olacak.

Tüm takımlara başarılar diliyor, tüm maçların dostça başlayıp dostça bitmesini bekliyoruz. 

20 takımın mücadele edeceği kırmızı grupta 4-5 Eylülde başlayacak olan ilk devre karşılaşmaları, 26 Aralık'ta sona erecek.

TFF 2. Ligde statüye baktığımızda ise grupta Şampiyon olan takım direk bir üst lige çıkacak, sonraki 4 takım Play Off'a kalacak ve son sıralarda yer alacak olan 4 takım ise küme düşecek.

İçinde bulunduğumuz zorlu gruba ve statüye baktığımızda bu sezon gerçekten de grupta yer alan her takım için çok çetin bir sezon olacağını görmekteyiz.

Güçlü ve hedefi olan takımların yer aldığı Kırmızı Grupta yaklaşık 8 Takım yaptığı transferlerle Şampiyonluk hesapları yaptığı ve yine yaptığı transferlerle yaklaşık 4-5 Takımın ise Play Off'u zorlayacağı da bunun ispatıdır.

Geçmiş 2 sezona göre ekibimiz bu sezon gerçekten de zorlu bir grupta yer alıyor. Grup zorlu ve maçlar kıran kırana geçecek gibi görünse de maçlar başlayıp ilk 5 haftayı geride bıraktıktan sonra hem takımımız hem de gruptaki takımlarla ilgili analizleri biraz daha net yapabiliriz. Ama şu da bir gerçekti grup ne kadar zorlu olursa olsun yine çok sürpriz sonuçlar ortaya çıkacaktır. Geçmiş sezonlarda bunu çok yaşadık.

Vanspor cephesine baktığımızda, yeni bir sezon, yeni bir yönetim ve yeni bir teknik ve futbolcu kadrosuyla sezona merhaba diyecek. Tabi neler olur neler yaşanır şimdiden bunu dile getirmek zor. Önce ligi maçları ve takımları yakinen görmek sonra analizleri yapmakta fayda vardır.

Bu sezon takımın hedefi kesinlikle Şampiyonluk olmadığı dile getirildi.

Zaten beklentide bu yönde değil. Çünkü önceki yönetimin istifası ardından takım uzun bir süre sahipsiz kaldı. Gruptaki takımlar kadrolarını oluştururken Vanspor cephesinde ise takımın sahiplenilmesi için kongre üstüne kongreler yapıldı.

Transferde büyük bir zaman kaybı yaşayan ekibimiz, eski Başkan Servet Yenitürk geçici bir yönetimle takımın başına geçtikten hemen sonra transferde düğmeye basıldı ve bir takım kadrosu oluşturularak Erzurum kampına gönderildi. Takım Erzurum kampında hazırlanırken, kentte ise kongreler devam etti.

Son yapılan kongrede ise İş insanı Seyithan İzsiz yeni bir yönetimle takımı devraldı.

Şimdi gözler yeni yönetimin atacağı adımlara çevrilmiş durumda.

Nasıl adımlar atılacak, neler yapılacak yol haritası ne olacak bunu bekleyip göreceğiz. Ancak şu anki takım kadrosu bu çetin grupta çokta iş yapacağa benzemiyor.

Yeni yönetimin takım kadrosunu güçlendirmesi için zaman varken transferde düğmeye basması hepimizin beklentisidir.

Takımda şampiyonluk beklentisi olmasa da grupta mutlaka varlığımızı göstermeliyiz.

Evet, Yeni bir sezon ve zorlu bir gruptayız. Galibiyetler alınacak mağlubiyetler yaşanacak. Hiç bir sonuç karşısında karamsar olmadan takımımızın yanında yer almalı ve sonuna kadar desteğimizi sürdürmeliyiz.  Şimdiden yeni sezonda Vansporumuza başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner29