Kurum müdürleri yeşil sahalarda…

   Değerli okurlar genelde masa başında otururken gördüğümüz kurum müdürlerini, önceki gün Van Atatürk Şehir Stadı’nda futbol oynarken gördük. Yeşil sahalarda top koşturan kurum müdürleri, işitme engelliler takımı ile dostluk maçında karşılaştı.

  Van’da amatör spor haftası etkinliklerinin son gününde, şehir stadında,  Van İşitme engeliler futbol takımı ile kurum müdürleri, basın ve eski futbolculardan oluşan takım güzel bir maç yaptı.

Bizler de bu heyecanlı maça izleyici olarak ortak olduk.

  Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın da ikinci yarıda kurum müdürleri takımında forma giydiği karşılaşmada, İşitme engeliler takımında, Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç oynadı.

Yine kurum müdürleri takımında; İş Kur Müdürü Salih Serçe, Tapu Kadastro Bölge Müdürü Yücel Serdar, Tarım Müdürü Fevzi Altuner, TÜFAD Başkanı Mehmet Tuğrul, ASFK Başkanı Ramazan Kıvanç, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, Esik sporculardan Nurettin Tuğrul, Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz ve Antrenör Tezcan Tokcan forma giydi.

   Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte, 2 takım da kazanma mücadelesi verdi. İşitme engellilerin baskılı oyununa karşılık, kurum müdürlerinin takımı savunma ağırlıklı oynadı.

  Maçın ilk devresinde kurum müdürlerinin takımındaki uyum sorunu, İşitme engeliler takımına yaradı. Gençlik Spor Müdürü Nevzat İnanç’ın attığı ilk golle perde aralandı. İşitme Engelliler takımı ilk devreyi net bir skorla 3-0 kapattı.

Karşılaşmanın 2. Devresine iyi başlayan kurum müdürlerinin takımı, baskılı bir futbol sergiledi. İş kur Müdürü Salih Serçe ve Gazeteci Bişar Ulutaş’ın golleri ile fark bire indi.

   2 Takımın mücadele hızını ve kazanma arzusunu artırdığı sırada, Van Valisi, İbrahim Taşyapan da Kurum Müdürlerinin takımına dahil oldu. Kurum müdürlerinin takımı, bu kez baskıyı artırarak gol yollarında etkili olmaya çalıştı.

Kazanılan penaltıyı gole çeviren Tüfad Başkanı Mehmet Tuğrul skoru eşitledi. Ama gole rağmen Tuğrul eski performansını sergileyemedi.

   ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç ise idmansız olduğu için, sakatlanarak maçtan ayrıldı. Skor 3-3 olduktan sonra, İşitme Engeliler takımı rakip kaleyi abluka altına aldı, ama sonuç alamadı. Karşılaşmanın 2. Devresinin son dakikalarında karşılıklı ataklar devam ederken, Gazeteci Bişar Ulutaş’ın beklenmedik golüyle durum 4-3 oldu.

Gözler hakeme çevrildi. Karşılaşma böyle bitecek derken, hakem maçı bayağı uzattı. İşitme Engeliler baskıyı artırınca sahneye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç çıktı. İnanç atığı güzel golle skoru eşitledi ve karşılaşma 4-4 sona erdi.

   Nevzat İnanç ve Bişar Ulutaş’ın atığı son goller gerçekten görülmeye değerdi. Profesyonelce atılan goller alkış aldı. Dostluk maçı 4-4 bitti, ama İşitme engeliler takımının performansı ve verdiği mükemmel mücadele, gözlerden kaçmadı. Kendileri tebrik ediyoruz.  

Gerçekten güzel bir organizasyon oldu. Hava soğuk olmasına rağmen, çok sayıda futbol sever karşılaşmayı sonuna kadar izledi. Karşılaşmanın sonunda ikram edilen tatlının görüntüsü çok güzeldi ama tepsi havadayken bitti, tadına bakamadık.

    Van Valisi, İbrahim Taşyapan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç tarafından, Türkiye ve Uluslar arası müsabakalar ve yarışmalarda dereceye giren başarılı sporculara ödüllerinin verilmesiyle etkinlikler sona erdi.

    Gerçekten güzel bir organizasyondu.

  Bu ve buna benzer organizasyonlar, ilin sporuna katkı sağlamakla beraber güzellikleri de katması gözlerden kaçmadı.

   Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, devamını bekliyoruz.

YORUM EKLE