Kur'an ayını beklerken

Rahmetin sağanak sağanak yağdığı Kur'an ayı olan Ramazan'a yaklaşırken, Hz. Peygamberin özlemle beklediği ve ümmetine özlemini ifade ettiği "Allah'ım Receb ve Şaban'ı bize mübarek kıl ve bizleri Ramazan'a ulaştır" fermanı, bu ayın ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.

İnsan sevdiği, özlemini çektiği şeyin kendisine erken ulaşmasını ister. İşte Hz. Peygamber Ramazan ayına olan özlem ve sevgisinden dolayı bu mübarek ayın biran evvel gelmesini istemiş ve ümmetine bu ayın hasretini çekmeyi bir nevi telkin etmiştir.

Hz. Peygamber'in bu emri doğrultusunda Ramazan ayı geldiğinde "Merhaba, Merhaba Şehri Ramazan" diyerek karşılar, son on beş gününde ise gitmesini istemediğimiz değerli bir misafir gibi "Elveda, Elveda Şehri Ramazan" diyerek uğurlarız.

Bu ayı bu kadar değerli kılan ve hasretle gelmesinin arzulanması herhalde bu ayın bizzat kendisinden olmasa gerek. Evet, Ramazan ayını değerli kılan, gelmesi için Allah'a dua edilmesinin yegâne nedeni yedi kat sema ötesinden Rahman'ın yeryüzünü nuruyla şereflendirdiği, insanoğlunu son kez Kur'an-ı Hâkim ile muhatap kılmasından başka bir şey değildir.

Bu aya şeref katan, bu ayı bereketli kılan, gökten feyzin bereketin insanlığın üzerine inmesini sağlayan ve bu mübarek ayda şeytanların zincirlenmesine neden olan Kur'an-ı Kerimdir.

Yoksa Ramazan ayı yılın diğer ayları gibi bir aydır. Öyleyse gönlümüzü, ruhumuzu ve beynimizi Kur'an'la nurlandıracağımız üç ayların ve mübarek Ramazan ayının bir fırsat olduğunu bilelim. Ramazan'a bizi sıhhat ve afiyetle ulaştırmasını Rabbimizden niyaz edelim.

Dr. Emrah DEMİRTAŞ

Tuşba İlçe Müftüsü

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gülnaz Özgökçe
Gülnaz Özgökçe - 3 ay Önce

Amin ya erhamerrahimin hayırla gelsin ramazan ayı

Mehmet Kasım Akan
Mehmet Kasım Akan - 3 ay Önce

Allahım recep ve Şaban ıbize hayırlı kıl bizi Ramazan'a ulaştır