Van Balığı için aktivistler harekete geçti

Dünyada sadece Van Gölünün tuzlu sodalı sularında yaşayabilen endemik bir balık türü olan Van Balığı için aktivistler harekete geçti.

Van Balığı için aktivistler harekete geçti

 Van Balığı 15 Nisan ve 15 Temmuz tarihleri arasında göl kıyısında bulunan tatlı sulara göç ederek yumurtalarını bırakıp neslini devam ettiriyor.

Van’da Van Balığı Platformu adı altında faaliyetler gerçekleştirip duyarlılık oluşturmaya çalışan aktivistler bu hafta bazı aktiviteler gerçekleştirdiler. Bunlardan biri Tuşba ilçsinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda yapılan Van Balığı maketi önünde, diğeri ise Edremit ilçemizde bulunan Engil Çayı üzerinde gerçekleşti.


 Tuşba 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte Mavi Fularlılar grubundan Nuran Demirhan Belediye Başkanı Salih Akman’dan buraya yapılan maketin tabelasının VAN BALIĞI olarak yazılmasını talep etti.
Sosyal Medya üzerinden konuya duyarsız kalmayan Başkan AKMAN en kısa sürede tabelanın asılacağı sözünü verdi. Öte yandan Engil Çayı üzerinde gerçekleşen etkinlikte de buraya VAN BALIĞI göç gözlem noktası oluşturulması talebini VANFOD (Van Fotoğrafçılar Derneği Başkanı Tayfun Çiftçi dile getirdi.


Platform üyelerinin bu girişimlerine Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da duyarsız kalmayıp Engil Çayı üzerinde VAN BALIĞI Göç Gözlem Noktası oluşturmak için çalışmaların başlatılacağı müjdesini verdi.


Platform üyelerinden Necmi Beyde de bu tür aktivitelerin devam edeceğini, Van Balığının en kıymetli değerlerimizden olduğunu yakında Van Balığı ile ilgili farklı aktivitelerin gerçekleşeceğini bildirerek, “Etkinliklerde emek veren Vanlı Film yönetmenimiz Orhan An başta olmak üzere bizimle birlikte olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Bölge: Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29