Ulutaş: Türk Dili ve Kültürü'nü yayma çalışmalarımız sürüyor

Vanlı Akademisyen Doç. Dr. Nurullah Ulutaş, görev yaptığı Sudan Uluslararası Afrika Üniversitesi'nde Türk Dili ve Kültürü Şöleni yaptıklarını belirterek, söz konusu kültürün yayılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Ulutaş: Türk Dili ve Kültürü'nü yayma çalışmalarımız sürüyor

Sudan’da, 10 Farklı Ülkeden öğrencinin katılımıyla Türk Dili ve Kültürü Şöleni icra edildiğini söyleyen Ulutaş, söz konusu etkinlikte Sudan ve Türkiye millî marşlarının okunduğunu anlattı.


Elham Mohammed Basheerr ve Ahmed Osama Awad Satti'nin sunuculuğunu yaptığı programda Fakülte Dekanı Vekili Dr. Gaffer AL Tigani’in açış Konuşmasının ardından kendisinin söz aldığını belirten, Ulutaş, Türkçe öğrenmenin avantajlarına değindiğini ifade etti.
Etkinlikte sahneyi alan öğrencilerin, Türkçe yeteneklerini konuşturduğunu belirten Nurullah Ulutaş, “Söz konusu etkinliğimizde; Manar Mohammed ve Riwaya Ahmed Mahdi'nin Orhan Veli'nin ünlü “Anlatamıyorum” şiirini seslendirmelerinin ardından Esraa Tarig Abdallteef Alkhider, Necip Fazıl'ın , “Beklenen", Seher Abdelmonem ve Musa Abbaty, Mehmet Akif Ersoy'u “Bülbül” Şiirini okudu. Hana ...Ebulkasim, Mevlana'nin "Etme" şiirini seslendrirken Zakiyatu Ali, Özdemir Asaf'ın " Lavinya " ve Nawara Idriss , Ahmet Arif'in "Terk Etmedi Sevdan Beni" şiiriyle programa renk kattı. Daha sonra müzik bölümüne geçildi. " Sevdim Seni Mabuduma", "Gel Gör Beni Aşk Neyledi ", “Cürmüm İle Geldim Sana” ilahileriyle manevî bir yolculuğa çıkan konuklar, Seher Abdelmonem'in "Bülbülüm Altın Kafeste", 6 Farklı Ülkeden öğrenci korusunun " Çanakkale İçinde Vurdular Beni" şarkılarıyla geçmişe bir yolculuk yaptılar. . Programda “Bu Tepe Pullu Tepe”, "Üsküdar’a Gideriken Aldı da Bir Yağmur" ve “Ben Seni Yasaklarda Sevdim”şarkılarıyla seyirciler coşkunun doruklarına çıktı. Hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından programımız sona erdi” ifadelerini kullandı.
   Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29