Tuşba'daki kurslara yoğun katılım

Tuşba Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur İl Müdürlüğü iş birliğiyle ücretsiz olarak açmış olduğu 30 adet el emeğini değerlendirme, mesleki-teknik, kişisel gelişim ve hobi kurslarına yaklaşık bin kişi katılıyor.

Tuşba'daki kurslara yoğun katılım

    Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, açmış olduğu kurslarla binlerce insanı hem iş hayatına hem de sosyal hayata katılımlarını sağlıyor.

    Tuşba Belediyesi’nin, özellikle kadınların ekonomik faaliyetlere bağlı üretime destek vermelerini sağlamak adına açtığı kurslara ilgi her geçen gün artıyor. 

    Hafta sonu ve hafta içi olmak üzere büyük bölümü kendi sosyal tesisleri ile bazı okul ve gençlik merkezinde açtığı 30 kursa yaklaşık bin civarında kursiyerin katıldığını söyleyen Belediye Başkanı Salih Akman, kursiyerlerin buraya isteyerek ve severek geldiklerini ifade etti. Özellikle kadınların evde oturmaktansa kurslara katılarak yeni bilgiler öğrendiğinin altını çizen Başkan Akman, “Burada aldıkları eğitim ile ileride daha kolay iş bulma imkânına sahip oluyorlar” dedi.

    Açtıkları kurslarla kadınlara yetenekleri doğrultusunda yapmak istedikleri işler için fırsat alanları oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akman, kursiyerlerin buradan öğrendikleri meslekler sayesinde ev ekonomilerine de katkı sağlayacaklarına inandıklarını vurguladı.

    Başkan Akman, “Hedefimiz, toplumda kültür ve sanat bilincini yaygınlaştırmak, kültürel zenginliklerimizin korunup geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. Kadınlarımızı yeni bilgi ve becerilerle donatarak meslek sahibi yapmaktır. Aile ekonomilerini güçlendirmek, toplumda dostluk, dayanışma ve güven duygusunu pekiştirmek, boş zamanların verimli bir şekilde kullanımını sağlamaktır. Bu amaçla açmış olduğumuz 30 kursumuza yaklaşık bin kişi katılıyor” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29