Türkmenoğlu ve yönetiminden müzeye ziyaret...

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Van Urartu Müzesi’ni gezdiler.

Türkmenoğlu ve yönetiminden müzeye ziyaret...

    Kalkınma Bakanlığı tarafından "Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı" kapsamında 2012 yılında temelleri atılan, 21 milyon lira harcanarak 13 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 54 bin metrekare alan üzerine inşa edilen müzede, başta Urartular olmak üzere, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok döneme ait 2 bin 524 eser sergileniyor.

    Van Müzesi, kısa bir süre önce düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

    Bu kapsamda Van İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu öncülüğünde ziyaret edildi. Sergilenen eserleri tek tek inceleyen Türkmenoğlu ve AK Parti heyeti, müzenin Van'ın turizmine büyük katkı sunacağını söyledi.

    Gezi sonrası bir değerlendirmede bulunan Türkmenoğlu, özellikle dünyada sadece Van’da bulunan Urartu dönemine ait eserleriyle öne çıkan müzenin, yabancı turizm üzerinde büyük bir etkide bulunacağını söyledi. Türkmenoğlu, "Bu anlamda Urartu Müzemiz Van'a ve Van'ın turizmine katacağı değer ortadadır. Çünkü burada Urartuların dışında Persler, Romalılar, Sasaniler, Akkoyunlular, Karakoyunlular Selçuklular ve Osmanlı'ya ait her türlü eserler mevcuttur. Hükümetimiz Vanımızda çok önemli ve büyük bir eser kazandırmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2019, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29