Kazanan uçar, kaybeden kopar

Ligde 34. Hafta karşılaşmaları yarın oynanacak. Zirvede yer alan ilk 3 takımın yarınki karşılaşmalarda alacakları sonuçlar şampiyonluk şanslarını sürdürebilmeleri açısından çok önem bir rol oynayacaktır.

O açıdan zirvede ilk 3 sırada yer alan 3 takım, Erokspor, Bucaspor ve Vanspor’u yarın zorlu bir sınav bekliyor. Kazanan uçar, kaybeden kopar. Lider Erokspor Ankara Demir deplasmanına gidecek. Geçtiğimiz hafta yaşadığı puan kaybıyla şampiyonluk şansını riske atan Erokspor, bu maça puan kaybedebilirim korkusuyla tedirgin çıkacak.

Çünkü kaybedeceği puan veya puanlar Erokspor'un elindeki şampiyonluk şansını Vanspor ve Bucaspor'a geçmesine vesile olacak. O yüzden Erokspor bu maçta kesinlikle galip gelme adına çetin bir mücadele verecek.

Tabi orta sıralarda yer alan ve rahat olan, matematiksel olarak Play-Off şansı bulunan Ankara Demir ise bu şansını sürdürebilme adına oda kazanmak için mücadele edecektir. 2 takım açısından da zorlu olan karşılaşmada 3 ihtimalde çıkabilir.

Bir diğer karşılaşma şampiyonluk için büyük bir fırsat yakalayan ve bir maç eksiği bulunan Vanspor, orta sıralarda rahat bir konumda olan Nazilli Belediyespor deplasmanına gidecek.  Nazilli Belediyespor’un rahat mücadele edeceği karşılaşmada çıkacak sonuç belki de Vanspor'un şampiyonluk kaderini belirleyecek.

O açıdan Vanspor'un kesinlikle kazanması şart. Lider Erokspor ve Bucaspor'un fikstürlerine baktığımızda bu iki takımın kesinlikle puan kayıpları yaşayacaklarını söyleyebiliriz. Çünkü kritik karşılaşmaları var. Vanspor'un bunu dikkate alarak Nazilli maçıyla yakalayacağı 6 haftalık bir galibiyet serisi kesinlikle şampiyonluk kupasını Van'a getirecektir.

Nazilli rahat bir takım. Yukarı ve aşağıyla çokta işi yok. Geçen hafta Diyarbekir deplasmanında galip gelmiş, moralli yerinde bir ekip. O yüzden kazanma adına bir mücadele vereceği kesin. Vanspor'un bunu göz önünde bulundurarak rakibini kesinlikle hafife almadan, elindeki şansı kaybetmeme adına final maçıymış gibi bir mücadele vermesi çok önemlidir.

Çünkü şampiyonluk için kazanmaktan başka şansı yok. Sözün kısası önümüzde 6 haftalık bir maraton var. Şampiyonluk için kesinlikle fire verilmemelidir. Verilecek bir fire hem şampiyonluğu hem de ikincilik avantajını Vanspor'dan alabilir. Vanspor da bunun bilincinde bir mücadele vererek Nazilli’den Van'a 3 puanla gelecektir.

Bucaspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışla şampiyonluk şansı elde etti. Pazar günü kritik bir maça çıkacak. Kendi sahasında küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldakspor'u konuk edecek. şampiyonluk ve küme düşmemeyi yakından ilgilendiren bir karşılaşma.

Bucaspor mağlup olursa şampiyonluk şansını yitirir. Zonguldakspor kaybederse küme düşmekten belki kurtulamayacaktır. O yüzden 2 takım da ellerindeki şansı iyi değerlendirme adına galibiyet için mücadele edecek. Kazanan elindeki şansını devam ettirecek, kaybedenin ise şansını yitireceği karşılaşmanın favorisi Bucaspor görünüyor. 

Yine de bu kritik karşılaşmadan 3 ihtimali bir sonuçta çıkması sürpriz olmaz. Yarın oynanacak bu 3 karşılaşmadan çıkacak sonuçlar puan cetvelinde ilk 3 sırada dengeleri nasıl değiştireceği merak ediliyor.

Tabi şampiyonluğu yakında ilgilendiren bu 3 karşılaşmayı, bu 3 takımın taraftarları da yakından takip edecek.

YORUM EKLE