Her şey bitmiş değil

Öncellikle İstanbul'da kritik Beyoğlu Yeni Çarşı, maçında mükemmel bir futbolla galibiyete imza atan ekibimizi, yönetim, teknik kadro futbolcularımızı ve muhteşem desteklerinden dolayı taraftarlarımızı yürekten kutluyoruz.

Gerçekten her şey çok güzeldi, hava atmosfer destek mükemmeldi. Ama İzmir'den gelen haber hepimizi derinden üzdü. Günlerdi herkeste bir heyecan vardı. Çünkü bir üst lige bu kadar yaklaşan Vanspor'un, Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında alacağı galibiyet ve İzmir'den beklenilen güzel haberle bu sezon bu zinciri kırma beklentisi çok yüksekti.

O açıdan 2 maçtan çıkacak sonuç çok önemliydi. Binlerce taraftarın müthiş desteğini arkasına alan ve müthiş bir mücadele vererek galibiyeti hak eden temsilcimiz Vanspor, Beyoğlu Yeni Çarşı’yı Burak Kavlak ve Harun Kavaklıdere’nin golleriyle geçerek ilk adımı attı. İkinci adım ise İzmir'di.

Ne yazık ki İzmir'den gelen Erokspor'un galibiyet haberi moralleri alt üst etti. Çünkü Erokspor'un galibiyeti değil mağlubiyeti ekibimize 1. Lig yolunu açacaktı. Bu kritik maça baktığımızda Bucaspor gerçekten çok iyi bir mücadele sergiledi. Galibiyete yakın taraf olarak görülen Bucaspor ne yazık ki hakem kurbanı oldu. Karşılaşmanın sonucu Erokspor'a yaradı.

Şimdi önümüzde 2 haftalık maraton var. Elbette oynanmamış hiç bir maçın garantisi yok. O yüzden ekibimiz son 2 maçını hafife almadan kazanıp, Erokspor'un bir mağlubiyet yaşamasını bekleyecek. Olur mu? Olmaz mı? Şimdiden bir şey söylemek zor. Ama futbolda her zaman mucizeler yaşanmıştır.

Bir kez daha neden yaşanmasın? Önümüzdeki iki haftalık maratonda ekibimiz, Ankara Demirspor'u konuk edip son hafta Bursaspor deplasmanına gidecek. Lider Erokspor ise Adıyamanspor'u konuk edip, Serik Belediyespor deplasmanına gidecek. İki takım için de kalan maçlar zor mu? Bence zor değil. Ama yine de tedbirli olmakta fayda vardır.

Ekibimiz kesinlikle son maçlarını kazanıp, öyle beklemelidir. Esenler Erokspor'un mağlup olması zor görünse de bir bakarsın sürpriz bir sonuç Vanspor'u bir üst lige taşımaya vesile olur. Geçmişti bu tür sonuçları çok gördük. Yine de bu iki maça çok umutlanmayalım ve morallerimizi bozmayalım. Çünkü önümüzde bir şansımız daha var.

Grubu ikinci sırada tamamlamamız Play-Off maçlarında çok önemli bir avantaj sağlıyor. Şimdi bu avantajı çok iyi kullanmanın hesaplarını yapmalı ve buna göre çok daha iyi hazırlanmalıyız. Van her zaman zoru başarmıştır. Bir kez daha neden olmasın. İnanıyorum ki takımımız bu avantajı çok iyi kullanarak bu kentin özlem duyduğu bir üst lige merhaba diyecektir.

YORUM EKLE