Her puan kıymetlidir

Ligin sonu yavaş yavaş yaklaşıyor. Özellikle deplasman maçlarında alınan her puanın kıymeti büyüktür. O açıdan takımımızın Sarıyer maçında hanesine yazdırdığı 1 puan bizim için altın değerinde olmuştur.

Ligde 30. haftayı geride bırakırken, ligin bitimine ise sadece 8 haftalık bir maraton kaldı. Önümüzdeki 8 haftalık maraton özellikle Play-Off ve Küme düşmeme mücadelesi veren takımlar açısında daha zorlu geçeceğe benziyor. Çünkü kopma yok, takımlar arasında kapatılabilecek puan farkları var. 

Grubumuzda Sakaryaspor 68 puanla liderliğini sürdürürken, Play-Off içinse her ne kadar potada 4 takım görünse de yaklaşık 8 takımın şansı aynen devam ediyor. Çünkü takımlar arasında kapatılabilecek puan farkları var.

Yani Potadaki takımlar alttaki takımlarla aralarındaki puan farklarını açmadıkları sürece yerleri kesinlikle garanti değil sıkıntı aynen devam eder. Şimdi önümüzde 8 hafta toplamda 24 puanlık bir süreç var. Bu süreçte her şey olabilir, dengeler değişebilir. Ligin 30. Hafta maçlarına baktığımızda geçtiğimiz hafta Play-Off potasında yer alan takımlardan 1461 Trabzon haftayı 3 puanla kapatıp yerini korurken, Vanspor ve Bodrum ise haftayı 1 puanla kapatarak yerlerini koruyan takımlar oldu. Ama potada 5. sırada yer alan Afjet Afyonspor ise deplasmanda kaybederek yerini haftayı 3 puanla kapatan Sivasspor'a bırakmış oldu.

Şuan itibariyle potada 1461 Trabzon, Bodrum, Van ve Sivas takımları yer alıyor. Ama alttan Play-Off şansı yüksek olan Afyon, Çorum, Bayburt ve Soma takımları da var. Potadaki takımlar puan kayıpları yaşadıkça pota altındaki özellikle maçlarını kazanan takımlara pota yolu açılıyor. O açıdan yukarıda da dediğim gibi potadaki hiç bir takımın şu an itibariyle yeri konumu garantili değil.

Önümüzdeki son 8 haftalık maratonda potadaki takımlar alttaki takımlarla aralarındaki puan farklarını açmanın, alttaki takımlar ise bu puan farklarını kapatmanın mücadelesini vereceklerdir.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda, takımımız istikrarlı bir şekilde yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ligin 30. Haftasında Sarıyer deplasmanında 1 puanla dönen ekibimiz, kıymetli bir puanı daha hanesine yazdırmıştır. Çünkü Sarıyer deplasmanından alınan 1 puanla ekibimiz hem potadaki yerini korudu hem de son 9 haftalık mağlubiyetsizlik serisine bir hafta daha eklemiş oldu.

Başka bir açıdan da baktığımızda Play-Off mücadelesi veren ve rakibimiz olan takımların puan kayıpları yaşaması, takımımızın Sarıyer maçında aldığı 1 puanın kıymetini değerini daha da artırmış ve bizim için altın değerinde olmuştur.

Son 10 haftalık maratonda 6 galibiyet 4 beraberliğe imza atan ekibimizin hanesine 22 puan yazdırması maç ortalamasına baktığımızda da gerçekten büyük bir başarıdır. Şu an itibariyle 54 puanla 4. sırada yer alıyoruz.

Takımımızın yakalamış olduğu bu istikrarlı gidişata desteğimizi artırarak son 8 haftayı da aynı başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum. Şöyle bir iki maçlık bir galibiyet serisiyle altımızdaki takımlarla aramızdaki puan farklarını açabilirsek inanın işimiz daha kolay olacaktır.

Önümüzdeki Çorumspor maçıyla takımımızın bu seriyi başlatacağına inanıyorum. Belki Çorumspor maçı zorlu geçecek, birde seyircisiz oynanacak ama takımımız taraftarlarımızın o coşkulu desteğini de yüreğinde his ederek, vereceği mücadeleyle zoru başaracak ve Çorumspor maçını da kazanacaktır.

Buradan Sarıyer deplasmanından verilen mücadelen ve alınan puandan dolayı yönetim, teknik kadro futbolcu kardeşlerimizi ve takımı yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.

YORUM EKLE