Zahiroğlu: Van'da sanata ilgi yeterli düzeyde değil

Van’da uzun yıllardır hat sanatı ile uğraşan ve aynı zamanda şair kimliğiyle bilinen Ahmet Zahiroğlu, Şişli Öğretmenevi’nde kendisine ayrılan bir bölümde hat sanatından yapılan Van’a ait ürünler satıyor. Zahiroğlu, Van’da sanata olan ilginin düşük seviyede olduğunu belirtti.

Zahiroğlu: Van'da sanata ilgi yeterli düzeyde değil

   Van Şişli Öğretmenevi’nin girişinde kendisine ayrılan bir bölümde kaligrafi (hat sanatı) mesleğini devam ettiren Ahmet Zahiroğlu, Van’ı tanıtan ürünlerin üzerine yazı yazıyor.

   Özellikle Van’a gelip hat sanatının işlendiği kente ait bir ürünü hediyelik olarak sevdiklerine yollamak isteyenler Ahmet Zahiroğlu’nun ürünlerini tercih ediyor. Ancak Ahmet Zahiroğlu söz konusu ürünlere tercihin yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

   Hat sanatını icra etmeye çalıştığını belirten Ahmet Zahiroğlu, “Ben Vanlıyım ve esnaf bir ailenin çocuğu olarak 1969 yılında dünyaya geldim. Çocukluğumdan beri ticaretle uğraşmanın yanı sıra, şiirle de ilgilendim. Son zamanlarda ise hat sanatı ile uğraşıyorum” dedi.

   Şiirlerinde Van’ı işlediğini belirten Zahiroğlu, “Şiirlerimin çoğunda Van’ı işledim. Ama bazı şiirlerimde herkes kendini bulabilir. Örneğin şu an sosyal medyada dönen Ah Köyüm adlı şiirimde, Karadenizli bir vatandaş da, Doğulu bir vatandaş da, Egeli bir vatandaş da kendisini bulabilir. Bu şiirde Van’ı işledik. Ayranaşı, tandır, peynir, oturma ekipleri, tarihi Van evleri klibimizde yer aldı. Ayrıca Mezarcı Kardeş ve Vurgunu Senden Yedim adlı şiirlerim de bulunuyor. Sosyal medyada adımız yazıldığında, bu kliplere ulaşılabilir” dedi.

    Hat sanatı icra ettiğini vurgulayan ve Şişli Öğretmenevi’nin içinde hat sanatı ile yazılmış ürünler sattığını ifade eden Zahiroğlu, “Hediyelik ürünlere hat sanatı ile yazılar yazıyoruz. Aynı zamanda Van’ın tarihi ve kendisine ait değerlerin olduğu ürünlere yazılar yazıyoruz. Ama beklenen ilginin olmadığını söyleyebilirim. Aslında ben kentin böyle işlek yerlerinde bu ürünlerin satışını yapmak için çok görüşmeler yaptım, ama sonuç alamadım. Şimdi şiirlerimiz için de ulusal medyada yansımayınca gerekli ilgi olmuyor. Bugün girin sosyal medyada bakın şiirlerimize inanın çok emek verdik, ama beklenen ilgi yeterli düzeye ulaşmadı. Umarım ileride bu ilgi artar” şeklinde konuştu.

   Kendisine söz konusu öğretmenevinde bir bölüm ayıran yetkililere de teşekkür eden Zahiroğlu, “Ben Öğretmenevi Müdürümüz Mesut Kancura başta olmak üzere, Müdür Yardımcısı Cihat Aras ve Dilek hanıma da teşekkür ediyorum” dedi.Bölge:Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2019, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29