VEDAŞ'ın iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sürüyor

Sarp bir coğrafyada çetin iklim şartlarında görev yapan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimlerine devam ediyor.

VEDAŞ'ın iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sürüyor

          Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren VEDAŞ, 6331 Sayılı İSG Kanunu gereğince personeline yangın söndürme ve acil durum tahliyesi konularında teorik ve uygulamalı eğitim verdi.

 

         A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Dr. Fırat Ertürk tarafından Şirket merkezinde verilen eğitimlerle bilgilerini güncelleyen VEDAŞ personeli, olası bir tehlike anında yapılması gerekenlere ilişkin reflekslerini geliştirdi.

 

         Eğitim senaryosu gereği çalan sirenlerin ardından acil durum toplanma alanına gelen VEDAŞ çalışanları, duman zehirlenmesi nedeniyle bayılan çalışma arkadaşlarına ilk yardım müdahalesi yaparak ambulansa taşıdı. Daha sonra olası bir yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiğine ilişkin uygulama yapan VEDAŞ çalışanları tatbikat amaçlı çıkarılan yangını söndürdü.

 

        Başarıyla sonuçlanan tatbikat sonrası açıklama yapan VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu; “Zor bir coğrafyada çetin iklim koşullarında tehlike potansiyeli yüksek bir alanda hizmet veriyoruz. Bu hizmeti yerine getirirken personelimizin can güvenliğini birinci öncelliğimiz olarak belirledik ve amacımız olan sıfır iş kazası hedefine ulaşmak için de personelimize periyodik olarak İSG eğitimleri veriyoruz. Çığ tatbikatları, yangın söndürme, ilkyardım gibi eğitimlerle personelimizi en kötü senaryoya hazırlıyoruz. Personelimizde oluşan İSG kültürünü kalıcı hale getirmek için teorik ve uygulamalı eğitimlerimizi, periyodik olarak aralıksız devam ettireceğiz” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2019, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29