VAYAB ve Mavi Fularlılar'dan ortak kültür-sanat etkinliği…

Van Şair ve Yazarlar Birliği (VAYAB) ile Van Mavi Fularlılar Derneği tarafından Van-Şişli Öğretmenevi'nde kültür sanat etkinliği gerçekleşti. Şiirlerin okunduğu etkinlik sonrası, davetlilere ve katılımcılara Van'ın yöresel yemeği keledoş ikram edildi.

VAYAB ve Mavi Fularlılar'dan ortak kültür-sanat etkinliği…

      Van'da geçtiğimiz yıl kurulan ve önemli etkinlikler ve organizasyonlara imza atan Van Şair ve Yazarlar Birliği, hafta sonu bir başka dernek olan Mavi Fularlılar Derneği ile ortak bir etkinliğe imza attı. Şişli Öğretmenevi'ndeki kültür sanat etkinliği sonrası şehre ait yöresel yemek olan keledoş yenildi.
    Kentin iki öğretmenevinden biri olan Van Şişli Öğretmen Evinde yapılan programa; Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, YYÜ Dekanı Prof.Dr. Zeki Taştan, Muş Alpaslan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden Doç.Dr. Nurullah Ulutaş, Van YYÜ'den Doç.Dr. Melih Erzen ve Şair Müştehir Karakaya da katıldı.
    Şiir programının ana konusu olan Keledoş ile ilgili yazılan şiirler büyük beğeni gördü ve sanatseverlerden tam not aldı.
Programın bitiminde VAYAB üyeleri tarafından Mavi Fularlı bayanlara hediye olarak Kitap Seti takdim edilirken, Mavi Fularlılar ise buna karşın evlerinde özel olarak yaptıkları Keledoşu misafirlere ikram ettiler.
    VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman yaptığı açıklamada; "Sanat, Edebiyat adına Van' da güzel işler yapıyoruz. Bugün de Mavi Fularlılar ile ortak programda bir araya geldik. Biz bir araya getiren ise sofralarımızın vazgeçilmez yemeği KELEDOŞ oldu. Hem tadı hem de içerdiği malzemeler ile tam bir şifa kaynağı olan Keledoş şiirlerimize ilham kaynağı olmayı fazlasıyla hak ediyor bu yüzden böyle bir Şiir Dinletisi yapmayı uygun gördük. Bu konuda bize Destek olan Mavi Fularlılar Dernek Başkanı Nurhan Demirhan' a teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.
    Program Birlik üyeleri ve Derneği temsil eden Bayanların birlikte çektikleri hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER