VATSO, istihdam için çalışılması gerektiğini açıkladı

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO), aylık toplantılarından ikincisini hafta başında yaptı. Söz konusu toplantıda daha fazla istihdam için çalışılması gerektiğini vurgulandı.

VATSO, istihdam için çalışılması gerektiğini açıkladı

  VATSO Yönetim Kurulunun Üyelerinin katıldığı toplantıda ilk olarak dünyayı etkisi altına alan pandeminin sosyal ve ekonomik hayatımızı ne kadar etkilediği konuşuldu.

  Covid-19 salgınına yenik düşen Van’ın değerli iş insanlarının anıldığı toplantıda bu acıların bir daha yaşanmaması için maske takmanın, sosyal mesafe kuralına uymanın ve hijyen koşullarını sağlamanın önemi üzerinde durulurken, başta iş dünyası olmak üzere herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması istendi.

  Zahir Kandaşoğlu, başkanlığında toplanan VATSO Yönetim Kurulunda şu ortak görüş ortaya çıktı: “Covid-19 salgınında ekonomi küresel çapta bir durgunluk yaşarken, sezonluk çalışma imkanı bulan turizm sektörü başta olmak üzere mobilya, kırtasiye, organizasyon ve daha bir çok sektörde işi durma noktasına gelmiştir. Van’da farklı sektörde faaliyet gösteren işletmeler ciddi bir ekonomik darboğaza girmişlerdir. Bu işletmelere devlet desteği şart. En başta ulusal alanda faaliyet gösteren şirketler çalışanlarına sahip çıkılmalıdır. Devlete ve bankalara olan kısa ve orta vadeli borçlar durdurulmalı, ertelenmeli ya da uzun vadeye yayılmalıdır. Bununla birlikte işletmelerin kira giderlerine acilen bir çözüm getirilmelidir”
 EKONOMİ BİR BÜTÜNDÜR
  Ekonomiyi oluşturan tüm ana ve kılcal damarlara sahip çıkılması gerektiği vurgulanarak, “Unutmamalıyız ki kaybettiğimiz en ince damarımız bile bizim için hayati önem sahiptir. O yüzden küçük ve büyük şirket ve işletme ayrımına girmeden hepsine sahip çıkmalı ve hepsinin sorununu çözmek için azami gayret gösterilmelidir. Bu arada VATSO yeni bir dernek olmasına rağmen şimdiden Van İş Dünyasında ciddi heyecan yaratmıştır. İnşallah iş dünyasının heyecanını boşa çıkarmayacağız. Bunun için 17 Eylül 2020 tarihinde Yüksek İstişare Heyetimizi başta olmak üzere Yönetim Kurulumuz bütün üyelerimiz, Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kururlu ile bir araya geleceğiz. Yüksek İstişare Kurulumuza başta turizm olmak üzere farklı alanlarda çözüm yollarını düşündüğümüz yatırımları konuşacağız. Bu arada turizmle ilgili görüş ve düşüncelerimizin hazır olduğunu bilmenizi istiyoruz” denildi.

  Daha çok istihdam yaratılması gerektiği ifade edilerek, “Zaman oturma zamanı değil. Zaman tatil ve oyalanma zamanı değil. Daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli ve daha çok istihdam yaratmalıyız. Gençlerimize iş ve aş imkanı sağlamalıyız. Yükümüzün ağır, yolumuzun uzun olduğunu biliyoruz. Bunu içindir ki herkesin kendi işinin en iyi şekilde yapmasını bekliyoruz. Lider kent olmanın bilinci ve sorumluluğu ile hareket ediyoruz” görüşü paylaşıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29