Vanlı şair ve yazarlar son eserleri için imza günü programı düzenledi

Vanlı şair ve yazarlar; Müştehir Karakaya, Fesih Vural, Muhammed Aydinç ve Hasan Sevinçhan, ildeki bir kafede son kitapları için imza günü programı düzenledi. Van Şair ve Yazarlar Birliği üyelerinin de katıldığı programda şiirler okundu, türküler söylendi.

Vanlı şair ve yazarlar son eserleri için imza günü programı düzenledi

        Kurulduğu günden beri kültür ve sanat etkinlikleri ile dikkat çeken Van Şairler ve Yazarlar Birliği (VAYAB), Kültür sokak Mor Dem Cafede üyelerinin son kitapları için bir etkinlik düzenledi.
    VAYAB üyeleri şair ve yazarlar; Müştehir Karakaya, Fesih Vural, Muhammed Aydinç ve Hasan Sevinçhan son eserlerini okuyucular ve davetliler için imzaladı.
    Etkinlik öncesi konuşan VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman; "Van'daki değerlerimize sahip çıkmak zorundayız, bugün de bu hassasiyet doğrultusunda bir araya geldik. Şair ve yazar arkadaşlarımızın son çıkan kitaplarının tanıtımını üyelerimiz başta olmak üzere, şiir ve edebiyat tutkunlarını buluşturduğumuz için çok mutluyuz. Gönül ister ki Van'da yaptığımız bu kültürel çalışmalara Kurumlarımız ve Belediyelerimiz de aynı hassasiyeti göstersin, bize yeni çalışmalar yapmak için cesaret versin, gençlerimize şiiri ve sanatı daha çok anlatabilme fırsatı sunsun. Ancak şimdiye kadar Tuşba Belediyesi hariç diğer kamu kurumlarından gereken desteği maalesef göremedik. İnşallah bundan sonra VAYAB olarak kendilerinden yararlanırız, daha büyük ve güzel projeleri birlikte yapma imkanı buluruz, bu vesile ile programımıza katılan tüm sanatseverlere ve bize her zaman kapılarını açan Mor Dem Cafe çalışanlarına ve yetkili arkadaşlarına teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.
Şair ve yazar Müştehir Karakaya ise yaptığı açıklamada, "12 şiir, 10 roman, 5 öykü, 2 deneme bir de günce olmak üzere 30 'a yakın kitabı okurlarımla buluşturmayı bana nasip ettiği için Allah'a hamddediyorum. Bugün de son Eserim olan "Hazan'da Ölüm Olmaz, bir çiçek açadursa" adlı öykü kitabımı okurlarımız ile paylaşmak istedim. Haddinden fazla ilgiyle teveccüh gösteren dostlarımıza çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
   Eğitimci Yazar Fesih Vural ise Van'da yapılan sanatsal ve kültürel etkinliklerin Vayab'ın çalışmaları ile ivme kazandığını görmekteyiz bu vesile ile Vayab başkanı Yaşar Adıyaman hocama gayretleri için teşekkür ederim" dedi.
Hasan Sevinçhan ve Muhammed Aydinç te aynı duygu ve düşünceler ile programı devam ettirerek katılımcılara teşekkür ettiler.
   Program Yazarların Kitaplarını okuyuculara imzalaması ve akabinde çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
Etkinliğe; Prof.Dr Şakir Gözütok, Dha Müdürü Feyat Erdemir, Ümit Kayaçelebi, Ahmet Zahiroğlu, Necla Arpa Gülaçar, Mustafa Işık Erdal Şahin, Emir Keremoğlu ve Ercan Ulutaş gibi isimler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29