Van'ın 13 ilçesine 61 bin metrelik sulama kanalı...

Van Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 13 ilçenin kırsal mahallelerinde toplamda 61 bin metre uzunluğunda sulama kanalı yapıyor.

Van'ın 13 ilçesine 61 bin metrelik sulama kanalı...

Van’ın kırsal mahallelerinde çiftçilerin sorunlarını en aza indirgemek ve üretim verimliliğini arttırmak üzere çalışmalarını sıklaştıran Büyükşehir Belediyesi, farklı bölgelerde oluşturduğu arazi sulama kanalları ile bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik büyük adımlar attı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl içerisinde yapımına başlanarak tamamlanacak olan Muradiye Kandahar, Gürpınar Kuşdağı, Erciş Haydarbey, Gevaş Selimiye, İpekyolu Arıtoprak, Çatak Konalga, Tuşba Aşağı Kalecik ile Pirgarip, Gürpınar Kuşdağı ve Öveçli mahallelerinde ile ihale aşamasındaki Gürpınar Öngün, Saray Kargalı, Tuşba Kasımoğlu ve Başkale Bölekli mahallelerindeki sulama kanalları toplam 61 bin metre uzunluğuna ulaştı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) destekli projeler tamamlandığında, 1 yıl içerisinde hizmete sunulmuş en uzun sulama kanalları inşa edilmiş olacak.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29