Van Gölü'nde aramalar sonucu 12'nci cesede ulaşıldı

Van'da, yaklaşık 10 gün önce göle açılarak kaybolan tekneyi arama çalışmalarında yeni cesetler bulunuyor. Son gün bir ceset bulundu ve cesedi bulunanların sayısı 12’ye yükseldi.

Van Gölü'nde aramalar sonucu 12'nci cesede ulaşıldı

       Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan tekneyle ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

     İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, JAK timleri, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri, Van Gölü'nün tamamında havadan ve sudan çalışma yürütüyor.

   Bölgede 4 Sonar ve 4 ROW cihazıyla suyun altını tarayan ekipler, batan teknenin izini arıyor. Özellikle ROW cihazı gölün 200 metre derinliğini görüntüleyebiliyor.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Gevaş-Deveboynu ile Çarpanak arası Gölde su yüzeyinde yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen bir yetişkin erkek cesedi bulunmuş ve sayı 12 ye yükseltmiştir." denildi.l
 Şimdiye kadar yabancı uyruklu oldukları değerlendirilen 12 kişinin cesedi gölden çıkarılırken, arama tarama çalışmaları ise 10 gündür aralıksız sürüyor. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2020, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29