Van Dernekleri Federasyonu'ndan şiir dinletisi

Van Şairler ve Yazarlar Birliği (VAYAB) Kurucu Başkanı Yaşar Adıyaman, 11 Şubat Pazar günü İstanbul'da Van dernekleri Federasyonu himayesinde sadece Vanlı şairlerin sahne alacağı bir şiir şöleni yapılacağını söyledi.

Van Dernekleri Federasyonu'ndan şiir dinletisi

   VAYAB Başkanı Adıyaman, Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat ve federasyon yönetiminin katkısı ile İstanbul Eyüp Sultan’da yapılacak olan etkinliğe tüm hemşehrileri beklediklerini belirtti.
Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat ise açıklamalarında sanat ve kültür faaliyetlerine ağırlık vereceklerini bu tür faaliyetleri süreklilik arz ettiği sürece yapacaklarını söyledi.
  Kentin kültür ve sanat yaşamına katkı, şair ve yazarlar arasında güç birliği sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan Van Şairler ve Yazarlar Birliği'nin (VAYAB) kültür ve sanat organizasyonları devam ediyor.
   Van'da ve bazı ilçelerde şiir-müzik dinletileri ve sanat etkinlikleri düzenleyen Van Şair ve Yazarlar Birliği, şimdi de Van Dernekleri Federasyonu'nun katkılarıyla 11 Şubat Pazar günü İstanbul'da bir şiir dinletisi gerçekleştirecek.
     İstanbul Eyüp Sultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm sanat ve şiir severleri beklediklerini belirtti.
    İstanbul'daki hemşerilerle bir araya gelinmesi için böyle bir program tertipleyen Van dernekleri Federasyonu Başkanı Fevzi Donat’a teşekkür eden VAYAB Başkanı Adıyaman, ayrıca "Şiirlerimizle, şivemizle, kültürümüzle onların gönüllerini bir kez daha fethedeceğimizin gayretinde olacağını amaçlıyoruz. Kitaplarımızı da sergileme imkânı bulacağımız bu etkinlikte her konuda Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Fevzi Donat ve dernek yönetimi yardımcı olacaklardır. Van merkez ve ilçelerde ikamet eden şairlerimizin eşit sayıda seçilmesi noktasında gayret edeceğiz. Şimdiden ilgililere ve emeği geçeceklere teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
    Adıyaman, her etkinliklerinde farklı yazarlar ve şairlerin, sanatseverler ile buluştuğunu ifade etti.
    Kurucu Başkan Yaşar Adıyaman, söz konusu dinletiye, kendisinin yanı sıra; Mehmet Feyat, Fesih Vural Ümit Kayaçelebi, Aydın Altay, Gökmen Sakin, Yavuz Yavrutürk, Mustafa Işık, Latif Bakış, Burhan Şahiner, Hakan Pütün, Muhsin Öztopçu, Nuran Benli, Songül Altınkaynak, Ümran Öztürk ve Barış Kul gibi isimlerin katılım sağlayacaklarını söyledi.
Etkinliğe destek verenlere de teşekkür eden Adıyaman, “Destek sunan dernek başkanlarımız, işadamlarımız ve hemsehrilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 08:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29