Van'daki sıfır araçlara yoğun talep

Devlet bankaları araç almak isteyen vatandaşlara yönelik yüzde 0.49 ve 0.69 faiz oranıyla kredi paketi ile büyük bir fırsat sundu. İkinci el piyasasının yüksek olmasından dolayı krediden faydalanan vatandaşlar sıfır araçlara yöneldi. Yoğun ilgiden dolayı Van'da sıfır araç sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Van'daki sıfır araçlara yoğun talep

   Düzenlenen kampanya kapsamında anlaşmalı otomobil markalarının yerli araç modelleri için yüzde 0.49 ve 0.69 faiz oranı ile sıfır araç kredisi kullanma imkânı sunulurken ikinci el araç kredisi almak isteyenlere ise 6 ay ertelemeli kredi imkânı tanındı.
   Konuyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Ford Akköprülü Otomotiv Van Bayii Satış Müdürü Serkan Atakan ve Ahsen Otomotiv Van Bayii Satış Müdürü Yunus Emre Can faiz oranlarının düşürülmesiyle hareketliliğin başladığını ifade ettiler.
Sıfır araç almak isteyen vatandaşlara yönelik olarak anlaşmalı otomobil markalarının yerli araç modelleri için yüzde 0.49 faiz oranı ile sıfır taşıt kredisi verilirken ikinci el araç almak isteyen kişilere yönelik olarak ise yüzde 0.82 oranı ile ikinci el taşıt kredisi kampanyası başlatıldı.
Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır binek araç veya ticari araç satın almak isteyen müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 ve 0,69 faiz oranıyla taşıt kredisi imkânı sunuluyor.
"TEDARİKTE SORUN YAŞIYORUZ"
   Ford Akköprülü Otomotiv Van Bayii Satış Müdürü Serkan Atakan son kredi paketinden sonra araçlara olan ilgi ve alakanın arttığını belirterek, "Son açıklanan kredi paketinden sonra bizlerde Ford Otosan olarak bizlerinde yeni kredi kampanyalarımız var. İsteyen müşterilerimize devlet destekli krediler, isteyen müşterilerimize Ford Otosan'ın desteklemiş olduğu bazı özel faizli yâda avantajlı kredilerden faydalandırıyoruz. Hurda teşviği zamanında aklında araç isteği olmayan müşterilerimiz bile büyük ilgi gösterdi. Son kredi paketinden sonra telefon trafiğimiz arttı. Araçlara olan ilgi, alaka arttı. Salgından dolayı fabrikalarımız üretimde birkaç ay yavaşladı. Avrupa'daki fabrikalarımız kapandı. Türkiye'deki fabrikalarımız ise yarı zamanlı üretim yaptı. Tedarikte sorun yaşıyoruz. Bununla birlikte ikinci el araçlarımızda bir hareketlilik var. Devletimizin açıklamış olduğu ikinci el teşviğinden sonra vatandaşlardan ikinci el talebi oldu. Beklenmeyen bir arz oldu. Elimizde sıfır araç olmayınca ikinci el araç satışları oldukça arttı" diye konuştu.
"KRİZ DÖNEMLERİNDE BİR ŞEYLERİ LANSE ETMİŞİZDİR"
   Şu anda en iyi araçlarından birinin  Kuga modeli olduğunu ifade eden Müdür Atakan, "Kuga'yı önümüzdeki ay lanse edeceğiz. Hatta yeni görselleri kurumsal web sitelerimizde yayınlanmaya başladı. Yeni SUV araçlarımız var. Puma denilen yeni bir aracımız daha çıkıyor. Biz Ford olarak aslında hep kriz dönemlerinde bir şeyleri lanse etmişizdir. Biraz şansızlığımız olabilir ama avantaj olarak da düşünebiliriz" dedi.
"BAZI İKİNCİ EL ARAÇLARDA YÜZDE 20 GİBİ FİYAT ARTIŞI VAR"
   İkinci el araç piyasasına da değinen Atakan, "Maalesef şuan ikinci el araçlarda sanal bir fiyat artışı söz konusu. Bizde millet olarak hep talep arza göre fiyat belirlediğimiz için son 1,5 ayda ikinci el araçların fiyatlarında %10- %15 ve hatta bazı araçlarda %20 gibi bir fiyat artışı var. Fakat biz Ford olarak geçen ay ve bu ay hedeflerimizin üzerinde araç satışı yaptık. Araç bulunurluğumuz olsaydı daha fazla araç satmış olacaktık. Rakamlar şunu gösteriyor ki geriye doğru gideceğimizi düşünürken, tam tersi ileriye doğru satışların arttığını görüyoruz. Kredi paketiyle birlikte satışların daha da artacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
"ARAÇ SIKINTISI YAŞIYORUZ"
   Ahsen Otomotiv Van Bayii Satış Müdürü Yunus Emre Can ise "Bilindiği gibi devletin verdiği faiz desteği sadece yerli araçlar için geçerlidir. Fakat biz Hyundai olarak devletten bağımsız bu kampanyayı bütün araçlarımız için uyguluyoruz. Bir müşterimiz buraya geldiği zaman bizde Hyundai olarak devletin yapmış olduğu kampanyanın yanında 50 bin TL, 20 ay, 0,69 faiz oranında kredi veriyoruz. Aşırı derecede bir müşteri talebi var. Ama araç sıkıntısı yaşıyoruz. Korona virüsünden dolayı piyasada bir daralma oldu. Araç getirme konusunda sıkıntı yaşadık. Bu kampanyayla birlikte arz talep yükseldi" diye konuştu.
"İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI YÜKSEK"
   İkinci el araç satıcısı Gültekin Otomotiv Yetkilisi Ahmet Baytar, ikinci el araçlarda fiyatların yüksek olduğunu belirterek, "Şuanda sıfır araçta yaşanan üretim sıkıntısından dolayı ikinci el araçlarda fiyatlar çok yüksek. Biz araba satamıyoruz. Alıp satmak içinde uygun araç bulmakta zorlanıyoruz. İş yapamaz duruma geldik. Ayaküstü araç alıp satanlar piyasayı allak bullak ettiler. Sıfır araçların gelişiyle birlikte ikinci elde bir düşüş bekliyoruz" dedi.
   Bölge:Emre An

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2020, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29